Vb 2022: napokkal a torna előtt és után is PL-fordulók lesznek

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.10.24. 16:08
null
A hivatalos logója a 2022-es vb-nek (Fotó: fifa.com)
A Premier League-ben futballozó válogatott játékosok jó részére kemény idény várhat a 2022–2023-as kiírásban: angol sajtóhírek szerint néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt és a vége után is még, illetve már teljes fordulót rendezhetnek a ligában.

 

A 22. világbajnokságot rendhagyó módon – a várható hőség miatt – november 21. és december 18. között rendezik meg. Ez azt jelenti, hogy mindössze négyhetes lesz a torna, amely az 1978-as, argentínai vb óta nem volt ilyen rövid – de akkor még csak 16 csapat vett részt a vb-n a mostani 32-vel szemben.

A terhelést tetézi, hogy a vb-t idény közben rendezik meg, ráadásul az is problémát jelenthet, hogy a játékosok nem tudnak majd megfelelően regenerálódni: példának okáért az angol bajnokságban november 12-én, kilenc nappal a világbajnokság rajtja előtt még teljes fordulót rendeznének a hírek szerint, majd a világbajnoki döntőt követő nyolcadik napon, a Boxing Dayjel folytatódhatnak az angol élvonal küzdelmei.

Az alapelv szerint a minimálisra szeretnék csökkenteni a bajnokság menetrendjének átszervezését, meghosszabbodását, s bár a 2020-ban debütáló téli szünet némileg enyhíthet a játékosok terhelésén, még kérdéses, hogy a jövő évi bevezetés után 2022-ben milyen formában valósul meg a pihenő.

Az UEFA már korábban jelezte, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2022-es, év végi programjának átvariálásáról legkorábban 2021-ben határoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik