Vb 2022: az első selejtező után kirúgták Héctor Cúpert

Vágólapra másolva!
2019.09.23. 11:29
null
Cúpernek bő egy évig tartott az üzbég kaland (Fotó: AFP)
Még szeptember elején, az ázsiai vb-selejtezők második körének első fordulójában játszották a Palesztina–Üzbegisztán találkozót, amelyet nagy meglepetésre a hazaiak nyertek meg 2–0-ra. Az Üzbég Labdarúgó-szövetség vezetői mostanra jutottak odáig, hogy a vereség miatt megköszönjék a válogatott szövetségi kapitányának, az argentin Héctor Cúpernek a munkáját.

 

A Héctor Cúper irányította Üzbegisztán szeptember 5-én látogatott a palesztin válogatott otthonába, amely korábban még sohasem győzött a közép-ázsiaiak ellen. Bő két hete azonban a két válogatott negyedik egymás elleni mérkőzésén megszületett az első palesztin siker, amely a 63 éves szakember állásába került.

A palesztinok elleni találkozót követően öt nappal egyébként egy Irak elleni felkészülési mérkőzésen javíthatott volna az üzbég válogatott, ám az a találkozó gól nélkül ért véget.

Cúper a tavalyi világbajnokságon még Egyiptom válogatottját irányította, majd a torna után lett Üzbegisztán szövetségi kapitánya. Összesen 17 mérkőzésen dirigálta a „fehér farkasokat”, mérlege 7 győzelem és 4 döntetlen mellett 6 vereség.

Üzbegisztán válogatottja októberben két vb-selejtezőn lép pályára: előbb 10-én Jement fogadja, öt nappal később pedig Szingapúrba látogat – azt egyelőre nem tudni, ki ül majd a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik