Vb 2022: a járvány ellenére nem álltak le a stadionépítések

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 07:59
null
Ilyen lesz a dohai Rasz Abu Abud Stadion, amelyet a vb után elbontanak (Fotó: Getty Images)
Az Európa nagy részét gyakorlatilag megbénító és a világ számos más országában is jelentős korlátozásokkal járó koronavírus-világjárvány dacára nem álltak le a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság stadionépítkezései.

 

A nyolc stadionból kettő már elkészült, a többi hatban jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok, így az újrahasznosított konténerekből épülő, 40 000 szurkolót befogadni képes, a vb után az elbontás sorsára jutó dohai Rasz Abu Abudban is.

„A világon végigsöprő koronavírus-járvány nem befolyásolja az előkészületeket, nincs hatással az alapanyagokra, a konténerekre, így aztán a munka a terveknek megfelelő ütemben zajlik – jelentette ki Mohamed Abdullah al-Mulla, a Rasz Abu Abud Stadion főmérnöke a spanyol As beszámolója szerint. – A konténerek egy része a járvány kínai terjedése miatt késett, de időközben ezek is megérkeztek. Hétszázhuszonnyolc konténer már a helyszínen van, további százötven úton a tengeren, szóval tudjuk tartani a tempót.”

A koronavírus Katarban is megjelent, a Reuters két nappal ezelőtti híre több mint 400 fertőzöttről számolt be, továbbá arról, hogy az olajállam két hétre betiltotta a nem katari állampolgárok beutazását.

Mint ismert, emberjogi szervezetek már többször kritizálták Katart azért, hogy nem megfelelőek a munkakörülmények a vb-stadionok építkezésein.

Katarban nem állnak le az előkészületek – így készül a losaili aréna (Fotó: AFP)
Katarban nem állnak le az előkészületek – így készül a losaili aréna (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik