Vb 2022: 24 óra alatt két meccs – a chilei játékos nagy napja

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 09:50
null
Brayan Cortésra kedden a chilei válogatott, szerdán a Colo Colo számított kezdőként (Fotó: AFP)
Nagy népszerűségre tett szert Brayan Cortés, a Colo Colo chilei válagott kapusa, aki kedd este először szerepelt tétmérkőzésen a nemzeti együttesben, másnap délután pedig klubcsapata kapuját védte.

A 25 éves labdarúgó azért került be a chilei keretbe, mert Gabriel Arias megsérült. Reinaldo Rueda szövetségi kapitány Cortést nevezte a kezdőcsapatba a Kolumbia elleni hazai világbajnoki selejtezőre, s a helyi beszámolók szerint a kapus jól teljesített a 2–2-re végződő santiagói összecsapáson.

A magyar idő szerint keddről szerdára virradó éjjel 2.30 órakor kezdődő találkozó után Cortés neve végigsöpört a közösségi médián, mivel a mérkőzésen gyakran olyan lelkesedéssel és hangerővel irányította a védelmet, hogy az a közvetítés üde színfoltja lett.



Aztán magyar idő szerint szerda este 23.30-kor – ugyancsak Santiagóban – elkezdődött a Colo Colo–Unión Espanola bajnoki mérkőzés, s a hazaiak összeállítása – némi meglepetésre – Brayan Cortés nevével kezdődött. A kapus ezúttal más miatt kiabálhatott társaival, hiszen a kiesés elől menekülő Colo Colo 3–2-es előnyről 5–3-ra kikapott a dobogós helyezésekért harcban lévő vendégektől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik