Vb 2026: Kanada, Mexikó és az USA közösen rendezne

Vágólapra másolva!
2016.12.28. 18:22
Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok közösen rendezné meg a 2026-os labdarúgó-világbajnokságot.

Az észak- és közép-amerikai, illetve karibi térség szövetségének (CONCACAF) elnöke, Victor Montagliani szerdán elmondta, szerinte az Egyesült Államok novemberben megválasztott elnökének, Donald Trumpnak a kampány során tett megosztó kijelentései nem lesznek rossz hatással a tervezett pályázatra, vagyis a mexikóiak nem hátrálnak ki a közös rendezés ötlete mögül.

„Azt hiszem, eléggé nyilvánvaló, hogy a megválasztott elnök támogatja a sportot és az olimpiai mozgalmat. Nem hiszem, hogy Trump személye kihívást jelentene a pályázatuknak. Szerintem a kormány mindhárom országban támogatja majd a világbajnokság megrendezését” – nyilatkozta Montagliani.

Hozzátette: az országos szövetségek 2017-ben egyeztetnek majd a közös rendezésről, a helyszínkijelölésre pedig 2020-ban kerül sor.

A CONCACAF-zónában legutóbb 1994-ben volt labdarúgó-világbajnokság, amikor az Egyesült Államok látta vendégül a mezőnyt.

A nemzetközi szövetség (FIFA) azt tervezi, hogy a 2026-os tornán a jelenlegi 32 válogatott helyett már 48 csapat vehet részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik