Utánpótlás: fifázás közben esett ki az ablakon a tehetség

Vágólapra másolva!
2015.04.03. 10:18
null
Az argentin futball egyik nagy tehetsége olcsón megúszta szokatlan balesetét
Úgy tűnik, egyre komolyabban kell venni a fiatal futballistákra leselkedő új sérülésforrást, a fifázást, amely egyre gyakrabban szedi áldozatait. Az argentin utánpótlás egyik tehetsége, az U17-es válogatott Tomás Conechny a népszerű videojáték nyomkodása közben szenvedett szerencsés kimenetelű sérülést.

 

Ifjú labdarúgók között elterjedt időtöltés, hogy unaloműzés gyanánt a pályán kívül is összemérik tudásukat. Conechny is így tett, U17-es csapattársával épp a 17. születésnapján áldozott a FIFA-játékszenvedély oltárán, amikor egy pillanatra annyira belemerült a játék izgalmaiba, hogy a gravitáció fájóan életszerű létezéséről is megfeledkezett, és kizúgott szállodája első emeleti ablakán.

Az ifjú labdarúgó a mintegy háromméteres zuhanást megúszta két bokaficammal és súlyos zúzódásokkal, ám az esés tanúja, a hotel egyik dolgozója szerint sokkal rosszabbul is járhatott volna. „Az asztalokat terítettem, amikor azt láttam, hogy egy test a földre zuhan. Letaglózott a látvány. Szerencséje, hogy az első emeleten volt, mert ha magasabbról esik, meg is halhatott volna” – elevenítette fel a történteket a szállodai alkalmazott.

A hotel szóvivője szerint a baleset azért történt, mert a fiatal játékos túlságosan nekidőlt az ablaknak. A szóvivő arra kérte a hotel vendégeit, ne tegyék ezt.

„Mondhatom, hogy sokkolt az eset, amikor az ablak kinyílt, és kiestem. De szerencsés voltam, és néhány karcolással megúsztam. Szerencsére a partiról sem maradtam le” – mondta Conechny, aki nemrégiben azzal tűnt ki, hogy öt gólt szerzett egy mérkőzésen, és – ha addig is nem esik komolyabb baja a fifázástól – minden bizonnyal ott lesz az októberi U17-es világbajnokságon Chilében.

A születésnapi parti sem maradt el
A születésnapi parti sem maradt el

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik