UEFA: Szégyen, hogy diszkrimináció van a futballban – Ceferin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.02. 16:04
null
Ceferin nyitotta meg az UEFA konferenciáját (Fotó: UEFA)
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke nyitotta meg az angol Labdarúgó-szövetséggel (FA) közösen szervezett diszkrimináció-ellenes konferenciát a londoni Wembleyben. A szlovén sportvezető szégyenről beszélt kontinensük futballkultúrája kapcsán.

 

„Szégyen, hogy 2019-ben olyan konferenciát kell szerveznünk, ami a diverzitást hirdeti. Szégyen, hogy nem telik el úgy egy hétvége az európai futballban, hogy ne lennének diszkriminatív megnyilvánulások egy stadionban, amatőr vagy profi szinten. A labdarúgás olyan sportág, amely eltünteti a szociális, faji, szexuális és vallási különbségeket. Az egyetlen szín, ami számít a pályán, az a mezé” – idézi az UEFA Aleksander Ceferin köszöntőjét.

Greg Clarke, az FA elnöke váltotta Ceferint a pódiumon. „A fiatal fiúk és lányok nemhogy megérdemlik, egyenesen jár nekik, hogy biztonságos és rasszizmustól mentes környezetben lépjenek pályára klubjaink és országaink képviseletében.”

Az UEFA 2002 (London), 2006 (Barcelona), 2009 (Varsó) és 2014 (Róma) után ötödször szervez diszkrimináció-ellenes konferenciát. Az április 2-3-án rendezendő eseményen 260 UEFA-delegált vesz részt szövetségek, ligák, klubok képviseletében, valamint politikai és civil szervezetek képviselői, szakértők és újságírók egyaránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik