UEFA: jövő héten döntenek a BL-ről és a válogatott tornákról

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 11:18
null
Fontos döntéseket hoz meg a jövő héten az UEFA (Fotó: AFP)
Jövő héten szerdán és csütörtökön kétnapos végrehajtó bizottsági ülést tart az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) – derült ki a szervezet hivatalos közleményéből. Döntenek többek között a Bajnokok Ligája, a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokság és a Nemzetek Ligája lebonyolításáról is.

 

A végrehajtó bizottság június 17-én 12 és 15 óra között ülésezik videokonferencia formájában, majd 15.30-kor online sajtótájékoztatót tart. Az UEFA közleménye szerint döntenek a Bajnokok Ligája, az Európa-liga, a női BL és az Ifjúsági Liga jelenlegi idényének befejezéséről, valamint a következő kiírás selejtezőinek és csoportkörének időpontjáról.

A válogatott tornákról is egyeztetnek: kijelölik a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokság menetrendjét, valamint a pótselejtezőkét is. A Nemzetek Ligája következő kiírásának kulcsdátumait is nyilvánosságra hozzák, továbbá az utánpótlás Európa-bajnokságok és a futsaltornák is terítékre kerülnek.

A második napon, június 18-án döntenek a 2022-es világbajnoki selejtezők sorsolásáról, valamint megvitatják a klublicencek és a pénzügyi fair play legfontosabb kérdéseit. A második napot követően nem tartanak sajtótájékoztatót, az UEFA hivatalos felületein hozza nyilvánosságra a fejleményeket.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik