Az UEFA elnöke szerint a bajnokságok befejezése a legfontosabb cél mindenki számára (Fotó: AFP)

 

Ceferint a SPORTbible idézi, miután a keddi UEFA-megbeszélés után szárnyra kaptak a hírek, mely szerint az Európai Labdarúgó-szövetség áldását adta arra az elképzelésre, hogy ha nem sikerül befejezni a jelenlegi évadot, úgy a pillanatnyi állás alapján is eredményt hirdethessenek. Azaz, többek között harminc év után újra angol bajnok lenne a Liverpool, amely 25 pontos előnnyel vezet a második helyen álló Manchester Cityvel szemben. Az elképzelés legfőbb ellenzői nyilvánvalóan azok az együttesek, amelyek a kiesőzónákban tanyáznak. 

„Több helyről hallottam és olvastam, de azt kell mondjam »fake news«, hogy az UEFA ilyesmit tanácsolt volna a tagországainak. Kijelenthetem, hogy ez egyszerűen nem igaz. Aki vezeti a bajnokságot, az még nem bajnok. A legfőbb célunk az, hogy mindenki befejezhesse az idényt” – mondta a sportvezető a pletykákkal kapcsolatban. 

Ceferin szavaiból arra lehet következtetni, automatikus elsőséget biztosan nem ér a jelenlegi listavezető pozíció.

Brit sajtóhírek szerint a Premier League-ben arra készülnek, hogy a klubok szavazzák meg, a legrosszabb forgatókönyv esetén, vagyis akkor, ha nem lehet folytatni az évadot, hirdessenek-e végeredményt a jelenlegi tabella alapján. A csapatok háromnegyedének, vagyis 15 klubnak kell ugyanarra az opcióra szavaznia.

A SPORTbible idézi Luis Rubialest, a spanyol szövetség elnökét is, aki az esetleges részeredmény alapján osztott bajnoki címről úgy nyilatkozott, nem készítettek ilyen jellegű vészforgatókönyvet, akárcsak az UEFA, a La Liga is eltökélt az évad befejezése mellett. Igaz, erre garanciát vállalni jelen körülmények között senki nem tud. 

Spanyolországban az FC Barcelona előnye 27 forduló után két pont a 2. helyezett Real Madriddal szemben.