Kiváló első félidő után a Barca felőrölte a másodikban az ETO-t

Vágólapra másolva!
2018.04.22. 16:47
null
Remek első félidő után a második játékrészben a Barcelona felőrölte az ETO-t (Fotó: Ilyés Szabolcs)
A Rába ETO a negyedik helyen zárta az UEFA Futsal Cupot. A Barcelona elleni bronzmérkőzésen egy remek első félidő után csak a második játékrészben tudta bebiztosítani a győzelmet a katalán együttes, amely 7–1-re megverte a Győrt.


UEFA FUTSAL CUP
DÖNTŐ

Inter Movistar FC (spanyol)–Sporting CP (portugál) 5–2 (4–1)
gólszerzők: Gadeia (3.), Ricardinho (10.), Elisandro (14.), Rafael (23.), Pola (40.), illetve Cavinato (8.), Diogo (37.)

BRONZMÉRKŐZÉS
RÁBA ETO–BARCELONA 1–7 (1–2)
Zaragoza. V: Cerny (cseh), Galante (olasz), Tomic (horvát), Pastor (spanyol)
ETO: Alasztics – Rolón, Álex, Juanra, Dávid – Győrfi (k), Klcsó (k), Papp B., Klacsák, Tama, Gerard, Sáhó, Bognár. Vezetőedző: Javi Rodríguez
BARCELONA: Juanjo – Tolra, Adolfo, Rivillos, Esquerdinha – Sedano (k), Aicardo, Santana, Batista, Lozano, Ferrao, Joselito, Roger, R. López. Vezetőedző: Andreu Plaza Álvarez
G: Álex (19.), ill. Esquerdinha (12., 20., 29.), Rivillos (30.), Ferrao (30., 32.), Lozano (35.)
Javi Rodríguez: – Ez egy teljesen más mérkőzés volt, mint a pénteki Sporting elleni. Becsületesen küzdöttünk, jól felvettük a meccs ritmusát, majd a második félidő derekán sajnos sok hibát elkövettünk, amit a Barca rögtön ki is használt, amivel végül is simán meg tudták nyerni a kisdöntőt.

ÖSSZEFOGLALÓ

A bronzmérkőzés kezdete előtt több mint két órával már nagymértékben elkezdték a készülődést az UEFA emberei, a Pabellón Príncipe Felipe sportcsarnokban. Készülődött a hangosbemondó is, gyakorolva megfelelő hangsúllyal kimondani a díjkiosztó szövegét a várható csaknem 11 ezer ember informálására. A szpíker az Inter Movistar csapatát kiáltotta ki bajnoknak, egyfajta próbaként – na, majd meglátjuk 22 óra tájékán, hogy a megfelelő névvel gyakorolt-e vagy sem.

Visszatérve a bronzmeccs szereplőire, kilencven perccel a kezdés előtt jelent meg az első magyar kontingens (Bognár Bálint, Győrfi Bálint, Klcsó Gábor, Tama Ádám és Sáhó Kristóf) szemügyre vételezni a pályát. A bemelegítésre a győriek jöttek ki korábban. A barcások gyakorlatait egy régi ismerős vezette, nevezetesen Jordi Illa Solé, aki nemrég még az ETO vezetőedzőjeként nyert bajnoki címet, s jelenleg a Barcelona futsalcsapatának erőnléti edzője. Jó kedvvel, sokat mosolyogva gyakoroltak a katalánok, míg győri oldalon kissé feszültebbnek tűnt a hangulat. Ez talán annak is betudható, hogy ebben a sorozatban múlt év októberében már találkoztak a felek és egy viszonylag szorosnak mondható, 2–0-ra végződő első félidő után 7–0-ra nyertek a gránátvörös-kékek. Más kérdés, hogy abból a főtáblás selejtezőcsoportból az eredmény ellenére is mindkét gárda továbbjutott. Biztosra vehető: akkor még senki nem gondolta volna, hogy a kiírás kisdöntőjében ismét találkoznak majd a felek.

A háromszoros spanyol bajnok Barcelona világoskék felszerelésében vonult pályára, míg a hétszeres magyar bajnok Rába ETO ezúttal komplett zöldben állt ki. A mérkőzés kezdetén rögtön kézbe vette az irányítást a katalán gárda, az első öt percben volt is pár veszélyes lövése Rivillos révén, amelyeket azonban Alasztics könnyedén hatástalanított. Az első győri lehetőség Álex előtt adódott, akinek lövését sikerült Juanjónak kitenyerelnie. Az aktuális hangulatfelelős az a körülbelül 100 fős, sárgába öltözött barcelonai ultracsoport volt, amely megállás nélkül énekelte és kiáltotta, hogy „Visca el Barca”. Az 50 fős győri különítmény először a kilencedik percben zendített rá jól hallhatóan a „Hajrá ETO”-ra.

A kezdő sípszókor saccolt négyezres nézőszám az első félidő derekára már közel a duplájára duzzadt a Pabellón Princípe Felipe arénában. Több Alasztics-bravúr után a mezőnybeli Barca-fölény a 12. percben szülte meg a vezetést, egy szöglet utáni beadásból lőtt a győri hálóba Esquerdinha (0–1).

A gól után felpörögtek az események, másodpercekkel később Sáhó eresztett el egy remekbe szabott spicces lövést, csak a kapufa tudott menteni. Ezután következett egy Barcelona-kapufa, majd további katalán helyzetek. Néhány percnyi, említésre nem méltó mezőnymunka után szerzett gólt a Győr. Egy oldalberúgás után Álex rúgta el ballal, laposan a labdát, amely a lábak között utat talált a kapuba, Juanito nem sokat láthatott a helyzetből (1–1).

„Hajrá ETO”-tól zengett a csarnok, egy emberként ugrott talpra a magyar tábor örömében. Nem szomorkodott sokat a katalán elitgárda a kapott gól miatt, másodpercekkel később máris visszaszerezte a vezetést, ismét Esquerdinha révén. Mesterien fordult le a védőjéről és bombázott a léc alá (1–2).

A Barcelona százfős drukkerhada a szünetben adott csak magának kis pihenőt, igazi fiesztahangulatot varázsolt a szektorában az első félidő teljes egészében.

Az első felvonásban fegyelmezett, jó játékot mutatott be a győri gárda, amely éppen azt játszotta, amit egy ilyen sztáralakulattal szemben játszani kellett: fegyelmezett védekezésből próbált támadásba lendülni és gólt szerezni. Hellyel-közzel ez sikerült is, egy gól és egy kapufa volt a Rába-partiak jutalma.

A második félidő kezdetén ismét a Barcánál volt sokat a labda, szükség is volt jó néhány Alasztics-bravúrra. Akadt győri helyzet is, de Sáhó nem találta el a kaput ígéretes helyzetben. A 23. percben tapsolt a spanyol publikum, tetszett nekik, hogy a magyar bajnok lehozta a kapusát a gólszerzés érdekében. Nem jött össze így sem az újabb győri találat, lett helyette viszont újabb Barca-gól. Ismét Esquerdinha vállalkozott lövésre, amibe Alasztics csak belekapni tudott, hárítani nem (1–3). Nem sokkal később Álex adta el támadásban a labdát, amelyet Rivillos az üres győri kapuba gurított (1–4), egy percre rá pedig Ferrao rúgott egy bődületes bombagólt a bal felsőbe (1–5).

A második félidő közepén nem sikerült pariban maradni a katalánokkal, gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzés kimenetelét. Közben a győri szakvezető a háta mögül sarkazott vissza egy pályát elhagyó labdát, amit a több ezer fős közönség nagy tapssal jutalmazott, a magyar tábor pedig a győri edzőt éltette.

A pályán Klacsák vétette észre magát egy kiváló lövéssel, ám a kapus hárított. Az ellentámadásból viszont újabb barcelonai gól született, szépen végigvitt akció végén Ferrao közelről rúgott gólt (16). A 35. percben jött egy Lozano-találat is, közelről pofozott a hálóba egy szögletberúgást (1–7).

A katalán ultrák továbbra is tomboltak és kiváló hangulatot csináltak az egész arénában, miközben a magyar tábor is minden szép mozdulatot megtapsolt. A végén Klcsó Gábor is beállt – és több bravúros védést is bemutatott –, majd pályára lépett Papp Bence és Bognár Bálint mellett Klacsák Bence és Tama Ádám is. Egy teljes magyar sor fejezte be a négyes döntőt.

Juanra vezetésével a győri együttes felment a lelátóra köszönteni a saját táborát, egyben megköszönni a folyamatos buzdítást. Alasztics Marcell méltán kapta meg a bronzmérkőzés legjobbjának járó díjat, Javier Rodríguezt pedig a barcelonai közönség is megtapsolta és egy emberként skandálta a nevét.

A Rába ETO bár nem tudott dobogón végezni a négyes döntőben, és a papírformának megfelelően két vereséget szenvedett, de elért negyedik helyezése így is az eddigi legfényesebb klubsiker a magyar futsal történetében.

PERCRŐL PERCRE

40. PERC: VÉGET ÉRT A TALÁLKOZÓ, A BARCÁÉ A BRONZ, AZ ETO A NEGYEDIK HELYEN ZÁRTA AZ UEFA FUTSAL CUPOT!

39. perc: Tolra bombáját védte nagy bravúrral Klcsó.
38. perc: Javi Rodríguez még két fiatalnak, Bognár Bálintnak és Papp Bencének is megadta a lehetőséget a pályára lépésre, így Klacsák Bencével és Tama Ádámmal kiegészülve egy teljes magyar sor zárja a győrieknél a final fourt.

38. perc: a csereként beállt Klcsó is bemutatott már két bravúrt, így tartja az eredményt az ETO.

35. perc: az imént Juanra fejezte be mára a mérkőzést, most pedig Alasztics is lejött, Klcsó Gábor is lehetőséget kap a Barcelona ellen a BL négyes döntőjében.

35. perc: GÓL! Kár a végéért, most is nagyon sima találatot szerzett a Barca, egy szögletet követően Lozano maradt teljesen üresen, és közelről a kapuba passzolta a labdát, 1–7!

32. perc: GÓL! Újra betalált a Barca, Roger keresztpasszát Ferrao passzolta közelről az üresen maradt kapuba, 1–6!

31. perc: egy szép megoldás Klacsáktól, lefordult a védőjéről, majd ballal lőtt, Juanjo tolta fölé a labdát. Klacsák Bencéről korábban írtunk bővebben, ide kattintva elolvashatja!
31. perc:
a Barca kivágott labdája a győri kispad felé szállt, Javi Rodríguez, az ETO vezetőedzője sarokkal lőtte vissza a levegőből labdát, óriási tapsot kapott érte, de ez nem nagyon vigasztalta…

30. perc: GÓL! Ferrao vezethette egy az egyben a labdát Juanrára, majd a bal oldalról ballal hatalmas bombagólt ragasztott a bal felső sarokba, 1–5!

Győri időkérés (Fotó: Ilyés Szabolcs)
Győri időkérés (Fotó: Ilyés Szabolcs)

30. perc: időt kért Javi Rodríguez, marad az öt a négy.

30. perc: GÓL! Ott a negyedik, az öt a négyes támadásból Álex adta el a labdát, Rivillos pedig az üresen maradt kapuba gurított, 1–4!

29. perc: GÓL! Esquerdinha megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját, Juanrát verte meg egy az egyben, jobbról középre húzott, majd ballal nagy erővel lőtt a bal alsó sarokba, 1–3!

28. perc: újabb remek megoldás Alaszticstól, nagyszerűen jött ki a kapujából és mentett Leo Santana elől.
27. perc: a másik oldalon Rivillos passzolt szép cselek után Tolrához, akinek lövése után Alasztics újabb nagy bravúrt mutatott be.
26. perc:
Sáhó lőtt éles szögből, Juanjo védett.
26. perc: nem az első alkalom, hogy becsúszva ment nagyot egy győri védő, ezúttal Dávid Richárd volt a „tettes”.
23. perc: átálltunk az öt a négyes, kapus nélküli támadójátékra, rögtön helyzet is lett belőle, Sáhó lövését Juanjo védte.
21. perc: az első kísérlet a győrieké, Rolón lövés azonban veszélytelen volt, majd Sáhó kapott jó labdát Alaszticstól, de nem találta el a kaput.

21. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Kár a félidő végén kapott gólért, ennek ellenére akármi is lesz a vége, le a kalappal a győriek első félidei produkciója előtt!

20. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

20. perc: GÓL! Azonnal itt a válasz sajnos, az első gólt szerző Esquerdinha a labda átvételével el tudott már lépni Juanrától, majd befordult és ballal a léc alá bombázott, Alaszticsnak nem volt esélye hárítani, 1–2!

19. perc: GÓÓÓL!!!! MEGVAN AZ EGYENLÍTÉS!! Juanra oldalberúgására ÁLEX robbant rá, majd ballal lőtt, a labda a győriek és a védők lába között suhant el, Juanjo keveset látott belőle, és nem is tudott hárítani, 1–1!!!

18. perc: hosszú percek teltek el helyzet nélkül, mielőtt Leo Santana veszélyes lövést indított el a győri kapu felé, ha Álex nem blokkol, szinte biztos a gól, de a játékvezető a győrieknek adta a labdát.
13. perc:
Joselito kapott jó labdát, nagyon szépen fordult le vele, majd kevéssel lőtt mellé.

„A barcás tábor gyakorlatilag a kezdő sípszótól folyamatosan dobol és énekel, fiesztahangulat uralkodik a szektorukban” – jelentik a helyszínről.

14. perc: Ferrao járt közel a gólhoz, Juanrát már lerázta magáról, de mellélőtt. A másik oldalon a Barca már a negyedik faultját hozta össze, pedig az első tíz perc után még egy sem volt neki, az ETO-nak pedig már három is.

Javi Rodríguez azt is jelezte, két faultja még van csapatának, használják ki ezt a játékosok, ha szükség van rá.

13. perc: a spanyol mester elmagyarázott egy figurát az időkérés során, mivel szabadrúgással jöhettek a győriek, bár eredetileg Sáhóra kellett volna kijátszani a helyzetet, végül Rolón lőtt, de blokkoltak a katalánok.

13. perc: Javi Rodríguez időt kért.

13. perc: KAPUFA! Sáhó kapott jó labdát középen, majd nem tette vissza, hanem befordult vele, spiccel lőtt, a kapufa mentette meg az egyenlítéstől a Barcelonát.

12. perc: GÓL! Esquerdinha ezúttal betalált szögletből, középen maradtak le róla a győri védők, három méterről talált a kapuba, 0–1!

12. perc: ALASZTICS! A Barcelona szögletét követően Esquerdinha lőtt kapásból, félfordulatból, Alasztics hatalmasat védett!

10. perc: Alasztics jött ki kétszer is jól a kapujából, előbb tisztázott, aztán csak lefedezte és kiengedte a labdát.

„Egy százfős Barca-ultracsoport az aktuális hangulatfelelős, folyamatosan énekelnek. A győrieket nagyjából ötvenen buzdítják, az egész arénában csaknem négyezren vannak” – jelentik a helyszínről.

7. perc: Klacsák adott nagyszerű labdát Gerardnak, Juanjo jött ki jól a kapujából és nagyot mentett.
7. perc: Ferrao bombázott fölé egy csel után.

Helyzetek itt is, ott is, az ETO egyelőre sokkal jobban meccsben van, mint a Sporting ellen volt.

5. perc: itt az első nagy győri helyzet, Juanra indítását Álex vette át, majd lőtt, Juanjo védett nagyot!
4. perc:
megint Alasztics a főszereplő, jól jött ki a kapujából és mentett Adolfo elől, a labda Rivillos elé került, de nem tudta eltalálni a kaput.
3. perc: Adolfo kísérletét ezúttal lábbal védi a győriek kapusa.
2. perc: Rivillos lövését tolja fölé Alasztics.
1. perc: az első lövés a Barcáé, Adolfo lőtt balró, ballal keresztbe a kapu mellé.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Barcelona szakmai stábjában ott van Jordi Illa Solé, aki korábban több évet eltöltött Magyarországon, a Dunakeszi Kinizsiben játékosként szerepelt, majd a Rába ETO-t vezetőedzőként is segítette.

Melegítés

Tiszta zöldben játszik ma az ETO

TOVÁBBI GYŐRI NYILATKOZATOK ITT!

Molnár Attila (klubmenedzser, Rába ETO Győr):Nagyon várjuk a mai mérkőzést, mert szeretnénk az utolsó cseppig kiélvezni, hogy első magyar csapatként final fouron játszhatunk. Természetesen tudjuk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de a Sporting elleni második félidő már pozitív érzéseket hagyott a csapatban, és erre szeretnénk építkezni. Jó lenne, ha a meccs után úgy tudnánk lejönni a parkettről, hogy mindent megtettünk a győzelemért, és küzdelemre késztettük a világ egyik legjobb futsalcsapatát, a Barcelonát.

A kisdöntőben a legelejétől szükség lesz a maximális koncentrációra, és az elődöntőből is tanulva fontos lenne elkerülni a korai kapott gólokat, mert az nagymértékben meghatározhatja a mérkőzés teljes kimenetelét. Bónuszként pazar lenne góllal megzavarni a katalánokat.

A győriektől már az is hatalmas fegyvertény, hogy jelen lehetnek Zaragozában. A Barcelona elleni meccsen már játszhat az eltiltásából visszatérő Álex is, akinek játéka jelentős erősítés lehet a portugálok elleni meccshez képest.

A Sporting CP-től pénteken elszenvedett 6–1-es vereség után szombaton többnyire szabad foglalkozás, illetve kis videózással egybekötött egyórás játékos, átmozgató edzés volt a győri legények programja. Páran a Zaragozában tartózkodó családtagjaikkal töltötték a délelőttöt, mások a Rios Zaragoza–Palma Futsal spanyol bajnoki futsalmérkőzésre látogattak ki.

A pénteki elődöntő után vasárnap már a helyosztókkal zárul a futsal Bajnokok Ligájának beillő UEFA Futsal Cup idei szezonja. A Győrre a katalán Barcelona vár a bronzmeccsen, míg a sorozat trófeájáért a címvédő, Madrid elővárosából érkező Inter Movistar és a portugál Sporting CP küzdhet meg.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT, HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A RÁBA ETO–BARCELONA BRONZMÉRKŐZÉS AZ UEFA FUTSAL CUPBÓL! KÖVESSÉK ÉLŐ, PERCRŐL PERCRE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

KÉSŐBB
DÖNTŐ
20.00:
Sporting CP–Inter Movistar

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik