U21-es Eb: kiütéses győzelemmel nyerték csoportjukat a spanyolok

Vágólapra másolva!
2019.06.22. 22:58
null
Ceballos szabadrúgásból talált be (Fotó: uefa.com)
Az Olaszországban zajló U21-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában az A-csoportban a házigazda olaszok megverték ugyan 3–1-re a már a forduló előtt búcsúzó Belgiumot, így sem tudták megnyerni a négyest, mert a másik mérkőzésen Spanyolország 5–0-ra lepofozta Lengyelországot, így jobb gólkülönbségével a kvartett élén zárt, egyben biztosította részvételét a jövő évi nyári olimpiára.

A két vereségével már a 3. forduló előtt biztosan búcsúzó belgákat leszámítva a csoport másik három tagjának egyaránt bőven volt esélye a csoportgyőzelemre, amely egyben a kijutást is jelenti a jövő évi olimpiára.

A lengyel, olasz, spanyol hármasból talán a forduló előtt a csoport harmadik helyén álló spanyolok voltak azok, akik a legkomolyabban vették a feladatot: amikor a 17. percben Pablo Fornals révén megszerezték a vezetést, alig-alig engedtek teret a gólörömnek, inkább robogtak vissza a középkezdéshez, hogy újabb gólokkal javítsák esélyeiket a tokiói repülőjegyre.

Ezt pedig még az első félidőben megtették, a 35. percben előbb Mikel Oyarzabal, négy perccel később pedig Fabián Ruíz is betalált. A spanyolok vezetése ilyen különbséggel is abszolút megérdemeltnek nevezhető, amit alátámaszt az is, hogy az első 45 percben közel 20 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel – míg a lengyelek mindössze kétszer.

A második félidőben a lengyel játékstílus nem sokban változott, miközben a spanyolok gólra törően játszottak, s a félidő közepén Daniel Ceballos növelte az előnyüket, amivel az is eldőlt, hogy biztosan megnyerik a csoportot, bejutnak az elődöntőbe, egyszóval ott lesznek a jövő évi nyári olimpián Tokióban – az 5–0-s végeredményt Borja Mayoral állította be.

Az olaszoknak némi meglepetésre jóval nehezebb dolguk volt a már biztosan búcsúzó belgákkal: a mérkőzés képe ugyan Reggio Emiliában is hasonlóan alakult, mint Bolognában, csak a házigazdák nem termelték úgy a gólokat, mint a spanyolok.

Az első találatra a 44. percig kellett várni, akkor Nicolo Barella szerezte meg a vezetést az olaszoknak. A második félidőben aztán Patrick Cutrone gyorsan megduplázta az előnyt, de a hajrá izgalmasra sikerült, miután Yari Verschaeren szépített a 79. percben.

A belga egyenlítésnek nem volt realitása, sőt, előbb Gianluca Mancini fejelt kapufát, majd Federico Chiesa lőtt egy óriási gólt, amit aztán a játékvezető végül hosszas vacillálás után adott csak meg. Ezzel tehát az olaszok 3–1-re nyertek, de ezzel is csak a csoport második helyén végeztek.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, OLASZORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

A-CSOPORT

Belgium–Olaszország 1–3
(Verschaeren 79., ill. Barella 44., Cutrone 53., Chiesa 87.)
Spanyolország–Lengyelország 5–0 (Fornals 17., Oyarzabal 35., Fabián Ruíz 39., Ceballos 71., Borja Mayoral 90.)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország
3
2
18–4+46
2. Olaszország 3
2
1 6–3 +3 6
3. Lengyelország3
2
1
4–7–36
4. Belgium 3
3
4–8 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik