U21-es Eb: Donnarummát megdobálták, csapattársa gyönyörű gólt ollózott – videó

Vágólapra másolva!
2017.06.18. 22:47
Az olasz labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Dániát az U21-es Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. A C jelű kvartett másik meccsén a németek hasonló különbséggel győzték le a cseheket.

Gianluigi Donnarumma és a pályára dobott játékpénz… (Fotó: Twitter)
Gianluigi Donnarumma és a pályára dobott játékpénz… (Fotó: Twitter)
Gianluigi Donnarumma és a pályára dobott játékpénz… (Fotó: Twitter)
Gianluigi Donnarumma és a pályára dobott játékpénz… (Fotó: Twitter)
Gianluigi Donnarumma és a pályára dobott játékpénz… (Fotó: Twitter)

DÁNIA–OLASZORSZÁG

Az olaszok többek között Gianluigi Donnarummával (AC Milan), Daniele Ruganival (Juventus), Roberto Gagliardinivel (Internazionale), Domenico Berardival (Sassuolo) és Federico Bernardeschivel (Fiorentina) álltak ki első Európa-bajnoki csoportmeccsükre. Velük együtt az itáliai válogatott kezdőcsapatát alkotó játékosok eddig összesen 658 (!) meccsen léptek pályára a Serie A-ban. (Ne feledjük, U21-es válogatottról beszélünk…) Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy az olaszokat a torna egyik nagy esélyeseként tartják számon.

Az első félidőben nem született gól, érdekes jelenetek azonban így is lejátszódtak. Rövid időre félbeszakadt a meccs, amikor az olaszok kapuja mögött helyet foglaló Milan-szurkolók játékpénzt dobáltak 18 éves kapusuk, Donnarumma felé, aki nemrégiben bejelentette, nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését. A drukkerek egy „Dollarumma” feliratú transzparenst is kifeszítettek. Az ifjú kapuvédőnek egyébként ezekben a napokban érettségiznie kellene, de elhalasztotta a vizsgáit, hogy részt vehessen az Eb-n.



A szünet után aztán megszerezték a vezetést az olaszok, ráadásul nem is akármilyen találattal! Az 54. percben Lorenzo Pellegrini, a Sassuolo középpályása ollózós mozdulattal vette be a dánok kapuját.

A folytatásban is a kék mezesek játszottak fölényben, a hajrában pedig Andrea Petagna biztossá tette az olaszok sikerét.

NÉMETORSZÁG–CSEHORSZÁG

A németek az első félidő végén Max Meyer találatával szerezték meg a vezetést, akinek a tizenhatoson belül leadott kísérletére Lukás Zima nem ért le időben, pedig védhető lövés volt. A nationalelf az 50. percben megduplázta az előnyét, de ezt a gólt is elkerülhették volna a csehek, ha jobbhátvédjük, Michal Sácek nem azt a megoldást választja, hogy leveszi a labdát a mögötte érkező Serge Gnabrynak…

MEYER, 1–0


GNABRY, 2–0


A németek a hajrában könnyedén megszerezhették volna a harmadikat is, ám a Hertha BSC új szerzeménye, Davie Selke tizenegyesét Zima bravúrral hárította. A németek keretében a fent említett futballisták mellett többek között Yannick Gerhardt, Jonathan Tah és Maximilian Arnold is helyet kapott, akikben közös, hogy már bemutatkoztak a felnőttválogatottban.

SELKE KIHAGYOTT TIZENEGYESE

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG,LENGYELORSZÁG
C-csoport, 1. forduló
Németország–Csehország 2–0
(M. Meyer 44., Gnabry 50.)
Dánia–Olaszország 0–2 (Pellegrini 54., Petagna 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik