U21-es Eb: bombagólok – a Real fiatalja volt a spanyol vezér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.17. 22:37
A lengyelországi U21-es labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának első fordulójában Spanyolország 5–0-ra kiütötte Macedóniát.

Jól kezdték a mérkőzést a spanyolok, a 10. percben Saúl Níguez ollózós góljával megszerezték a vezetést – igaz, kellett hozzá az is, hogy a macedón kapus rendesen benézze a lövést. Hat perccel később a Real Madrid kiválósága, Marco Asensio kihasználta a védelem kihagyását, jó 25 méterről emelt káprázatosan a bal felsőbe. Még a szünet előtt Gerard Deulofeu is betalált, büntetőből vette be a macedónok kapuját, a spanyolok így meggyőző fölényben voltak már a szünetben (3–0).Saúl Níguez ollózós góljával megszerezték a vezetést – igaz, kellett hozzá az is, hogy a macedón kapus rendesen benézze a lövést. Hat perccel később a Real Madrid kiválósága, Marco Asensio kihasználta a védelem kihagyását, jó 25 méterről emelt káprázatosan a bal felsőbe. Még a szünet előtt Gerard Deulofeu is betalált, büntetőből vette be a macedónok kapuját, a spanyolok így meggyőző fölényben voltak már a szünetben (3–0).

A fordulás után sem változott a játék képe, a spanyolok akarata érvényesült a pályán. Asensio az 54. percben a bal oldalról, nyolc méterről lőtt a hosszúba, majd ugyanő állította be az 5–0-s végeredményt is a 72. percben, amikor tizenhét méterről a bal felsőbe tüzelt.

Macedóniánál az Újpest középpályása, Enisz Bardi végigjátszotta a találkozót, és csapata egyik legjobbja volt, az ő nevéhez fűződött a macedónok legveszélyesebb helyzete is.

A gólok

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Spanyolország–Macedónia 5–0 (Saúl Níguez 10., Asensio 16., 54., 72., Deulofeu 35. – 11-esből)
KORÁBBAN
Portugália–Szerbia 2–0 (Goncalo Guedes 37., Bruno Fernandes 88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik