Enisz Bardi (7) első félidőben szerzett gólja megtörte a portugálok lendületét (Fotók: AFP)

 

A portugál válogatott abban a tudatban léphetett pályára a macedónok ellen, hogy legalább három góllal kell nyernie ahhoz, hogy megőrizze esélyét a továbbjutásra. Az ibériaiak viharosan kezdték a meccset, Edgar Ié fejesével már a második percben megszerezték a vezetést, majd az első félidő közepén a spanyolok ellen hatalmas gólt szerző Bruma csavart szépen a kapuba.

A portugálok számára ekkor kézzelfogható közelségbe került a továbbjutás, ám a macedónok a játékrész hajrájában az Újpest légiósa, Enisz Bardi átlövésével szépítettek.

BARDI GÓLJA

Bardi lövése megpattant, így vált védhetetlenné a portugál kapus számára

A portugálok a szünet után Daniel Podence találatával ismét kétgólosra növelték előnyüket, a macedónok azonban nem adták olcsón a bőrüket, és Kire Markoszki révén ismét kozmetikáztak az eredményen. A hosszabbításban Bruma újabb gólja után feléledtek a portugálok reményei, de Diogo Jota erősen véleményes kiállítása megpecsételte a sorsukat.

A macedónok másik újpesti játékosa, Viktor Angelov kezdőként ötvenhat percet töltött a pályán.

Az idei U21-es Európa-bajnokságon a három csoportelső mellett csak a legjobb második kvalifikálja magát az elődöntőbe. Portugália azért nem juthat már tovább, mert az A-csoportban a hozzá hasonlóan hat ponttal záró Szlovákia gólkülönbsége 6–3, míg az övé 7–5.

A kvartett másik meccsén a tartalékos összeállításban, Marco Asensio, Héctor Bellerín, Gerard Deulofeu, Saúl Níguez és Sandro Ramírez nélkül felálló spanyolok Denis Suárez góljával 1–0-ra legyőzték a több mint egy félidőn át emberhátrányban küzdő szerbeket, így hibátlan teljesítménnyel jutottak be a legjobb négy közé.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
Csoportkör, 3. forduló
B-csoport
Macedónia–Portugália 2–4
(Bardi 40., Markoszki 80., ill. Edgar Ié 2., Bruma 22., 91., Podence 57.)
Szerbia–Spanyolország 0–1 (D. Suárez 38.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 
1. Spanyolország 3 3 9–1 9
2. Portugália 3 2 1 7–5 6
3. Szerbia 3 1 2 2–5 1
4. Macedónia 3 1 2 4–11 1