U20-as vb: hihetetlen öngól, hatalmas kapushiba, ukrán–olasz meccs az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 20:23
null
Nem jött össze a kolumbiaiaknak a továbbjutás (Fotó: AFP)
Ukrajna Kolumbiát, Olaszország Malit győzte le az U20-as világbajnokság negyeddöntőjében, így mind a két válogatott bejutott a legjobb négy közé a lengyelországi tornán.

Az ukránok egy érthetetlen kapuskirohanást követően Danilo Szikan góljával már a 11. percben vezettek, ám akkor talán kevesen gondolták, hogy ez a találat dönt a továbbjutásról, hiszen a végső hármas sípszóig nem született több gól. A kolumbiaiak ráadásul emberhátrányba is kerültek a végén, Johan Carbonerót rövid videobírózás után egyből kiállította a játékvezető.

Az olaszok egészen elképesztő öngóllal kerültek előnybe Mali ellen, Ibrahima Koné a saját kapujába belsőzött a szögletet követően. Mali a 20. percben emberhátrányba került, ám még ez sem akadályozta meg az afrikai csapatot az egyenlítésben, Sekou Koita egy remekbe szabott támadás végén volt eredményes még a szünet előtt.

Az olaszok a 60. percben Andrea Pinamonti góljával ismét vezetést szereztek, de Mali nem adta fel, és a 80. percben Mohamed Camara találatával egyenlített. Az öröm nem tartott sokáig: egy percen belül összehozott egy tizenegyest is Mali, amit Pinamonti gólra váltott. A továbbiakban Davide Frattesi is betalált, így 4–2-es győzelemmel jutottak az elődöntőbe az olaszok, ahol az ukránokkal csapnak össze.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Kolumbia–Ukrajna 0–1 (Szikan 11.)
Kiállítva: Carbonero (88., Kolumbia)
Olaszország–Mali 4–2 (I. Koné 12. – öngól, Pinamonti 60., 83. – a másodikat 11-esből, Frattesi 84., ill. Koita 38., M. Camara 80.)
Kiállítva: O. Diakité (21., Mali)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik