A két válogatott a lengyelországi torna csoportkörben már találkozott, akkor, küzdelmes mérkőzésen Olaszország nyert 1–0-ra, így előzetesen az európaiak tűnhettek esélyesebbnek a vb-harmadik hely megszerzésére. 

A játék aztán nem ezt igazolta... Ecuador már az első félidőben is több lövéssel próbálkozott, a mezőnyfölény pedig a második játékrészben még egyértelműbbé vált (ebben a 45 percben 13–5 volt a kísérletek száma a javukra). 

Gól viszont a kilencven perc alatt nem született.

Ugyan kevesebb helyzetet dolgozott ki, a hosszabbítás ötödik percében mégis óriási lépést tehetett volna a bronzérem megszerzése felé az olasz válogatott: Marco Olivieri tizenegyesét azonban Ramirez Wellington védeni tudta. 

A 104. percben jött a feketeleves Olaszország számára: Diego Palacios szabadrúgásába előbb az egyik ecuadori támadó, majd egy olasz védő is beleért, a labda pedig pontosan az ötös jobb sarkánál érkező Richard Mina elé került, aki finom mozdulattal a rövid alsóba helyezte (0–1). 

Az olaszok a hátralévő időben hiába próbálkoztak, Luca Ranieri a 117. percben ugyan még helyzetbe került a tizenhatoson belül, ám a kaput nem tudta eltalálni, így pedig lemaradtak az éremről.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
Bronzmérkőzés
Olaszország–Ecuador 0–1
(Richard Mina 104.)