U20-as vb: Ecuador megbüntette a büntetőt hibázó olaszokat – övé a bronz!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 23:07
Ecuador lett a Lengyelországban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság bronzérmese, miután a hosszabbításban, Richard Mina 104. percben született góljával 1–0-ra legyőzte Olaszországot. 

A két válogatott a lengyelországi torna csoportkörben már találkozott, akkor, küzdelmes mérkőzésen Olaszország nyert 1–0-ra, így előzetesen az európaiak tűnhettek esélyesebbnek a vb-harmadik hely megszerzésére.

A játék aztán nem ezt igazolta... Ecuador már az első félidőben is több lövéssel próbálkozott, a mezőnyfölény pedig a második játékrészben még egyértelműbbé vált (ebben a 45 percben 13–5 volt a kísérletek száma a javukra).

Gól viszont a kilencven perc alatt nem született.

Ugyan kevesebb helyzetet dolgozott ki, a hosszabbítás ötödik percében mégis óriási lépést tehetett volna a bronzérem megszerzése felé az olasz válogatott: Marco Olivieri tizenegyesét azonban Ramirez Wellington védeni tudta.

A 104. percben jött a feketeleves Olaszország számára: Diego Palacios szabadrúgásába előbb az egyik ecuadori támadó, majd egy olasz védő is beleért, a labda pedig pontosan az ötös jobb sarkánál érkező Richard Mina elé került, aki finom mozdulattal a rövid alsóba helyezte (0–1).

Az olaszok a hátralévő időben hiába próbálkoztak, Luca Ranieri a 117. percben ugyan még helyzetbe került a tizenhatoson belül, ám a kaput nem tudta eltalálni, így pedig lemaradtak az éremről.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
Bronzmérkőzés
Olaszország–Ecuador 0–1
(Richard Mina 104.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik