U17: kisebb stadionokban rendezik meg a brazíliai vb-t

Vágólapra másolva!
2019.06.30. 13:52
null
A torna egyik helszíne a goianiai Estádio da Serrinha lesz (Fotó: Wikipedia)
Brazília négy városának öt stadionjában rendezik meg október 26-tól november 17-ig az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, amelyen az írországi Európa-bajnokságon elért ötödik helye révén a magyar válogatott is ott lesz.

 

Amint azt az origo.hu észrevette, a szervezők az eredeti tervekkel ellentétben racionalizálták a helyszínkijelölést, hogy ne legyen annyi probléma az utazással kapcsolatban, ezért Manaust, Natalt, Recifét és Cuiabát is törölték az U17-es vb helyszínei közül. Az egy hónappal ezelőtti döntés értelmében négy város és öt stadion maradt: Goianiában az Estádio da Serrinha (9900 fő) és az Estádio Olímpico (13 500), Gamában az Estádio Bezerrao (20 310), Cariacicában az Estádio Kléber Andrade (21 ezer), illetve Brazíliavárosban az Estádio Nacional Mané Garrincha (69 432).

Utóbbi az egyetlen olyan létesítmény, amelyben rendeztek mérkőzést a 2014-es futball-világbajnokságon is.

A Globoesporte korábban azt írta, a helyszínek kijelölésénél figyelembe kellett venni a brazil szövetség kérését, miszerint Série A-csapat stadionját nem használhatják a vb-n.

A sorsolást július 11-én, Zürichben tartják meg, akkor derül ki az is, hogy az öt aréna közül mikor melyikben játszanak meccseket.

A tornát eredetileg Peru rendezte volna, ám amikor a FIFA illetékes bizottságának tagjai februárban szemlézni mentek Limába, vajon a helyiek hogyan állnak az előkészületekkel, aggasztó állapotokat találtak. Ezután márciusban jelentették be, hogy Brazília beugróként vállalja a rendezést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik