U17-es vb: Mexikó a döntőben visszavághat Nigériának

Vágólapra másolva!
2013.11.05. 18:51
Az Egyesült Arab Emírségekben zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon ma kialakult a pénteki döntő párosítása, miután az első elődöntőben Mexikó simán, 3–0-ra legyőzte Argentínát, majd Nigéria ugyancsak 3–0-ra megverte Svédországot.

Az U17-es labdarúgó-vb első elődöntőjében a korábban, a nyolc között Brazíliát tizenegyesekkel búcsúztató Mexikó a másik dél-amerikai óriást, Argentínát is legyőzte.

A mexikóiak vezére ezúttal is Iván Ochoa volt. A hazájában, a CF Pachucában játszó csatár az egyenes kieséses szakaszban eddig mindegyik meccsen betalált a vb-n, Argentínának 21 perc alatt kétszer is beköszönt.

Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a találkozó, az argentinok erejéből még csak a szépítésre sem futotta, sőt a 86. percben Marco Granados beállította a 3–0-s végeredményt. A hosszabbítás perceiben még kiállították a kapujából kifutó, a tizenhatoson kívül szabálytalankodó argentin kapust, Augusto Batallát, de ennek már nem volt jelentősége.

A másik elődöntőben a tornán eddig legtöbb gólt szerző, és immár a vb fő esélyesének számító Nigéria korábbi csoportellenfelével, Svédországgal találkozott. A tornán eddigi meccsei közül csak a svédek ellenit nem tudta megnyerni az afrikai csapat, 3–3-as döntetlent játszott vele F-csoportban.

Az elődöntőben Nigéria már a 21. percben megszerezte a vezetést, Awoniyi lépett ki középen a védők mögé lőtt labdával, és gólra is váltotta a ziccert. Ez volt a csapat 21. gólja a vb-n.

A végig fölényben játszó Nigéria a hajrában még kettőt vágott, 3–0-ra győzött, így készülhet a 2011-ben győztes Mexikó elleni pénteki fináléra. A két csapat a csoportban már találkozott (az F-csoportból három csapat is eljutott a legjobb négybe), azt az összecsapást 6–1-re megnyerte Nigéria.

U17-ES LABDARÚGÓ-VB
ELŐDÖNTŐ

Mexikó–Argentína 3–0 (Ochoa 5., 21., Granados 86.)
Nigéria–Svédország 3–0 (Awoniyi 21., Okon 80., Ezeh 81.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik