U17-es Eb: elképesztő dráma után a spanyoloké az arany!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.19. 21:55
null
A spanyolok drámai végjátékot követően szerezték meg az aranyérmet (Fotó: uefa.com)
Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében Spanyolország elképesztő drámában, tizenegyesekkel legyőzte a rendes játékidő ráadásának hatodik percében még vezető Angliát.

A torna előtt nyolcszoros győztes spanyolok a törökök elleni 0–2-ről történő fordítással (3–2) kezdték az Eb-t, majd az olaszok magabiztos elintézése (3–1) után a csoport záró meccsén a ráadásban egyenlítettek a házigazda horvátok ellen (1–1). A kieséses szakaszban a franciák ellen 3–1-re nyertek, a németek ellen pedig a gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel bizonyultak jobbnak.

A 2010-ben és 2014-ben aranyérmes angolok lényegesen simábban jutottak el idáig, Norvégiát (3–1), Ukrajnát (4–0) és Hollandiát (3–0) is könnyedén verték meg, majd Írország (1–0) és Törökország (2–1) ellen is elég volt a rendes játékidő a sikerhez.

Az álmoskásan induló finálé első lényeges mozzanata egyből gólt eredményezett, Hudson-Odoi tört be a 16-oson belülre, majd a bal felső sarokba tekert (0–1).

Ezt követően felpörgött kicsit a meccs, főleg a spanyolok voltak aktívak, de sokáig az angolok hibái ellenére sem született meg az egyenlítés.

A játékrész hajrájában viszont igen, Moha gyönyörű indítása után Abel Ruiz passzolt az akciót követő Moreyhez, aki 10 méterről a léc alá lőtt (1–1).

A fordulást követően Hudson-Odoi 18 méteres, pattogós lövést védte Fernández, majd az 58. percben újra előnybe kerültek a „háromoroszlánosok”, a tisztázni próbáló védők egymást zavarták, a labda Foden elé került, ő pedig 22 méterről a bal alsóba lőtt (1–2).

A meccs végén mindent egy lapra feltéve rohamoztak a spanyolok, és a jelzett négyperces hosszabbítás lejárta után, a 86. percben egy szöglet után Díaz fejesével egyenlítettek (2–2)!



Az angolok a meccs hajrájában mindkét gólszerzőjüket, valamint Sanchót is lecserélték, így erősen hátrányos helyzetből várták a szétlövést, és bár az első lövés még bement, a következő a kapufán csattant, a harmadik fölé szállt, így a négy rúgását értékesítő spanyolok nyertek, és kilencedszer Európa-bajnokok (4–1)!


U17-ES LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG (HORVÁTORSZÁG)
DÖNTŐ

SPANYOLORSZÁG–ANGLIA 2–2 (1–1) – 11-esekkel: 4–1
SPANYOLORSZÁG:
Á. Fernández – Morey, Guillamón, Chust, Miranda – Blanco (José Alonso, 60.), Moha (Díaz, 78.), Sergio Gómez – Ferrán Torres, A. Ruiz, Orellana (Beitia, 56.). Szövetségi kapitány: Santi Denia
ANGLIA: Bursik – Guehi, Latibeaudiere, Panzo, Gibson – McEachran, Foden (Loader, 80.), Denny – Sancho (Vokins, 83.), Brewster, Hudson-Odoi (Barlow, 76.). Szövetségi kapitány: Steven Cooper
Gólszerző: Morey (38.), Díaz (86.), ill. Hudson-Odoi (18.), Foden (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik