U17-es Eb: félidőnyi futballvarázs, Zidane időhúzó csere volt

NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.06. 20:15
null
Theo Zidane (10) a végén állt be a 4–2-es francia sikert hozó svédek elleni meccsen
Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot döntetlennel kezdő francia válogatott izgalmas mérkőzésen 4–2-re nyert a kontinenstornától így elsőként búcsúzó svéd csapat ellen. A Real Madrid vezetőedzőjének, Zinédine Zidane-nak a fia, Théo Zidane a 89. percben, csereként lépett pályára a mérkőzésen.

Dublin, Tallaght Stadion: ahová mindenki szeretne eljutni, hiszen itt rendezik meg az U17-es Európa-bajnokság döntőjét. Akadnak válogatottak, amelyeknek ez korábban is összejött, például a svédnek és a franciának is. Befogadóképessége alapján nagyjából négyszer akkora a helyszín, mint ahol a magyar válogatott játszotta nyitó mérkőzését a portugálok ellen, meccshangulat szempontjából viszont a „miénk” nyert: bár kevesebben nem voltak, mint a UCD Bowlban, a nagyrészt semleges közönség csendben szemlélte a történéseket.

Pedig amit kaptak, az valódi futballcsemegének is beillett: a 17. percben indult be a gólgyár, amikor a svédek a semmiből szerezték meg a Manchester United légiósa, Anthony Elanga révén a vezetést, de öt perccel később a gallok első számú gólfelelőse, a PSG 16 éves középpályása, Adil Aouchiche a kipattanó labdát bevágva egyenlített (1–1).

A 29. percben Elanga megint minden előjel nélkül villant: 12 méterről emelte át gyönyörű mozdulattal a kimozduló kapust, de az első meccsen, az angoloknak is betaláló Aouchiche ismét válaszolt rövid időn belül egy újabb kipattanó után. Sőt, nem sokkal később harmadszor is betalált az algériai származású játékos, így 3–2-re vezetett a francia csapat – és még csak a félidőben jártunk.

A szünet után visszavettek a felek, főleg a svédek fáradtak el. A hajrában Georginio Rutter eldöntötte a meccset, így 4–2-es győzelmet arattak a franciák, akik a százszázalékos hollandok mögött a 2. helyen állnak a csoportban, míg a svédek – elsőként – kiestek a tornáról. Az első találkozón kezdő Zidane csemete,Théo ezúttal csak néhány percet játszott, a 89. percben küldte be a szövetségi kapitány.

A csoport másik meccsén Anglia 1–0-ra és 2–1-re is vezetett Hollandia ellen, de a hollandok már a szünet előtt fordítottak, és 5–2-re győztek.

„A pályán nem Zidane, hanem Théo vagyok”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Franciaország–Svédország
4–2 (Aouchiche 22., 40., 45., Rutter 80., ill. Elanga 17., 29.)
Korábban
Hollandia–Anglia 5–2 (Brobbey 10., 58. – a másodikat 11-esből, Bannis 35., S. Hansen 45., Unuvar 61., ill. Harwood-Bellis 7., Greenwood 34. – 11-esből)
A csoport állása:
1. Hollandia 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Anglia 1, 4. Svédország 0

A-CSOPORT
Belgium–Görögország 3–0 (Kalulika 21., Baeten 42., 90.)
Írország–Csehország 1–1 (Omobamidele 88., ill. Sejk 63.)
A csoport állása: 1. Belgium 4 pont, 2. Csehország és Írország 2-2 (mindkettő 2–2-es gólk.), 4. Görögország 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik