U17-es Eb: a Zidane fiú cseréje mentett pontot Anglia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 23:09
A címvédő Hollandia az első félidő derekán szerzett két gyors góllal 2–0-ra legyőzte Svédországot az Írországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság pénteki nyitó napján. A játéknap rangadóján nem bírt egymással Anglia és Franciaország (1–1), s ugyancsak döntetlen született a másik csoport két mérkőzésén.

B-CSOPORTB-CSOPORT

A csoport esti rangadóján Sam Greenwood (Arsenal) tizenegyesből szerezte meg a vezetést az angoloknak, később ugyanő lőtt egy kapufát is – de minden igyekezet hiába, a végjátékban jött az egyenlítés: Adil Aouchiche (PSG) közelről megmentett egy pontot a franciáknak. Aouchiche csereként állt be, Zinédine Zidane harmadszülött fiát, Théót váltotta az 59. percben.

A korábbi mérkőzés 33. percében, Ajax-fiatalok akciója végén Brian Brobbey közeli találattal szerezte meg a vezetést a hollandoknak, egy perc elteltével Ian Maatsen (Chelsea) lapos lövéssel megduplázta az előnyt. A magabiztos győzelmet arató hollandok kétszer a kapufát is eltalálták.

A-CSOPORT

A nyitó meccsen Csehország és Belgium döntetlenre végzett: a cseh válogatott egy öngóllal szerzett vezetést az elitkörben a magyar válogatott csoportját megnyerő belgák ellen, és amikor már úgy tűnt, meg is szerzi a három pontot, Thibo Baeten (aki a selejtezőben betalált Telkiben a mieink ellen) a 95. percben egyenlített.

Hasonlóan későn született az egyenlítő gól a csoport esti mérkőzésén: Matthew Everitt közeli góljával hiába vezettek a házigazda írek, a 96. percben érkezett a válasz – a hajrára becserélt Dimitrisz Arszenidisz megmentett egy pontot a görögöknek.

A csoportkör május 3-tól 10-ig tart, mindegyik kvartettből az első kettő jut a május 12-én és 13-án sorra kerülő negyeddöntőbe. A magyar csapat az első csoportmeccsét szombaton 20 órától játssza Portugáliával.

A torna öt legjobb csapata kijut az őszi brazíliai U17-es vb-re.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Csehország–Belgium 1–1
(Hautekiet 53. – öngól, ill. Baeten 95.)
Írország–Görögország 1–1 (Everitt 58., ill. Arszenidisz 96.)
B-CSOPORT
Hollandia–Svédország 2–0
(Brobbey 33., Maatsen 34.)
Anglia–Franciaország 1–1 (Greenwood 34. – 11-esből, ill. Aouchiche 79.)

A SZOMBATI PROGRAM
C-CSOPORT
15.00:
Izland–Oroszország
20.00:MAGYARORSZÁG–Portugália– élőben az NSO-n!
D-CSOPORT
17.00:
Spanyolország–Ausztria
19.30:Németország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik