Tragédia: tüdő-, térd-, csukló- és fejműtét után újra focizhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.02. 15:00
null
Helio Neto órákat töltött a roncsok között, mire rátaláltak (Fotó: AFP)
Édesapja szerint újra futballozhat Helio Neto, a brazil Chapecoense 31 éves védője, aki túlélte csapata repülőszerencsétlenségét. A többi túlélőről szintén jó hírek érkeztek.

 

Neto egyike annak a hat személynek, aki a repülőn tartózkodó 77 főből túlélte a hétfő esti katasztrófát. A 31 éves védő tüdő-, térd-, csukló- és fejműtéten is átesett, de az orvosok szerint stabil az állapota.

A játékos apja, Helam a Facebookon azt írta, hogy a fiáról érkező jó hírek reménnyel és hittel tölti el családjukat.

„A fiam egyre jobban van. Nemrég műtötték meg a lábát, és az orvosok szerint újra futballozhat” – írta Neto apja.

Mint megírtuk, Netót csak másnap reggel találták meg a repülőgép roncsai között – akkor, amikor a legtöbben már elkönyvelték, hogy nincs több túlélője a szerencsétlenségnek, s ahhoz, hogy Neto egyáltalán életben van, nagyban hozzájárult a futballista jóval átlagon felüli fizikuma (195 centiméter magas, 95 kilogramm), amelynek köszönhetően kibírta a külső behatásokat, mint például a hideget és a rossz időjárást.

A többi túlélőről is jó hírek érkeztek – a körülményekhez képest.

Jakson Follmann, a gárda 24 éves kapusa az orvosok szerint nem veszíti el a bal lábát azután, hogy a jobb lábát már sajnos amputálni kellett.

Alan Ruschelnek, a 27 éves védőnek gerincműtétje volt, de a mozgásfunkcióit állítólag nem fenyegeti veszély.

Az újságíró Rafael Henzel állapota szintén stabil, míg a repülőgép személyzetéhez tartozó Ximena Suárez és Erwin Tumiri még jobb állapotban van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik