Torres, Vidal, Falcao – 10 név, amely még robbanhat a futballpiacon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.27. 14:17
null
Feleződik a német világbajnokok száma a BL-címvédő Real Madridnál? (Fotó: Action Images)
Már csak pár nap van hátra és bezárul a nemzetközi átigazolási piac, a klubok, menedzserek és vezetőedzők kénytelenek az utolsó simításokat is elvégezni a keretek megerősítésén. Körbenéztünk a top bajnokságok és a klubok háza táján, és összegyűjtöttünk tíz, az ügynökök képzeletbeli jegyzetfüzetében kiemelt helyet elfoglaló labdarúgót, aki a transzferhajrá napjaiban még klubot válthat.

 

Sami Khedira (Real Madrid)
Hova: Arsenal, Bayern München, AC Milan
Irányár: 15 millió euró

Bár Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője többször is kijelentette, hogy a friss BL-győztes és világbajnok német nem igazol sehová, a körülmények nem engedik lankadni a gyanút. Khedirának csupán egy év van hátra madridi szerződéséből, és hatalmas a konkurencia a királyiak középpályáján, pont egy másik 2014-es világbajnok, Toni Kroos érkezése miatt.

Asier Illarramendi (Real Madrid)
Hova: Wolfsburg, Porto, Athletic Bilbao
Irányár: 12 millió euró

Hasonló helyzetben van a 2013 nyarán 30 millió euróért igazolt Illarramendi, aki az előző szezonban finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A legfrissebb hírek szerint egy sikeres BL-kvalifikáció esetén az Athletic Bilbao szívesen vinné a középpályást, de csak kölcsönben, míg a Real Madrid örömmel válna meg végleg a játékostól.

Arturo Vidal (Juventus)

Hova: Manchester United
Irányár: 42.5 millió euró

Arturo Vidal jövője mindennapos téma az olasz és nemzetközi sportsajtóban, Ángel Di María Manchesterbe igazolásával hivatalosan is övé a nyár leghosszabb átigazolási kötélhúzása.

Azt még mindig nem tudni, hogy hol köt ki a Juventus középpályása, a körülötte kialakult helyzetet kiválóan jellemzi, hogy két olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport ugyanazon a napon két teljesen ellentétes előjelű anyagot közölt a játékos jövőjével kapcsolatban: előbbi az angol és az olasz klub közti megegyezésről, utóbbi a tárgyalások sikertelen befejezéséről írt. Döntés és hivatalos bejelentés a következő 48 órában várható.

Két spanyol érkezett, egy távozik a londoni kékektől? (Fotó: Action Images)
Két spanyol érkezett, egy távozik a londoni kékektől? (Fotó: Action Images)

Fernando Torres (Chelsea)
Hova: AC Milan, Valencia
Irányár: 12 millió euró

Diego Costa és Didier Drogba érkezésével Fernando Torres a Chelsea csatársorának harmadik számú választása lett, ami érezhetően kényelmetlen helyzetbe hozta a spanyol támadót, akinek legfőbb kérője a Mario Balotellitől megváló AC Milan lett, de a Valenciát is szóba hozták a 30 éves támadó nevével. Tapasztalata és átigazolási ára vonzó, magas fizetési igénye viszont riasztó lehet az érdeklődő klubok számára.

Ezequiel Lavezzi (PSG)

Hova: Inter, Liverpool, Juventus
Irányár: 20 millió euró

A nyáron leggyakrabban a Liverpoollal összeboronált vb-ezüstérmes argentinért újabban az Internazionale érdeklődik, ott Lavezzi újra együtt dolgozhatna nápolyi mesterével, Walter Mazzarrival.
Lavezzi párizsi csapattársát, Edinson Cavanit PL-klubok csábítják, valamint a tehetséges fiatal középpályás, Adrien Rabiot is elhagyhatja a francia fővárost a rendszeres játéklehetőségért cserébe.

Alex Song ha tehetné, biztosan kitörölné karrierjéből barcelonai éveit (Fotó: Action Images)
Alex Song ha tehetné, biztosan kitörölné karrierjéből barcelonai éveit (Fotó: Action Images)

Alex Song (FC Barcelona)
Hova: Tottenham
Irányár: 14 millió euró

Az angol bajnokság egyik legjobb középpályásából két év alatt lassan a feledés homályába merülő kamerunitól lassan minden áron szabadulna klubja, a Barcelona, amely az érte kapott összeget egy hátvéd érkezésébe fektetné, de kölcsönszerződés sem kizárt. A magas fizetés az ő esetében is döntő (riasztó) faktor lehet.

Daley Blind (Ajax)

Hova: Manchester United, Tottenham
Irányár: 12 millió euró

Marc Overmars, a holland Ajax sportigazgatója nem tagadta, hogy van mozgolódás a világbajnokságon berobbant Daley Blind körül, de azt is elárulta, hogy kizárólag magas összegért cserébe lennének hajlandóak megválni értéküktől.

Radamel Falcao (AS Monaco)
Hova: Real Madrid, Arsenal, Juventus
Irányár: 55 millió euró

Az AS Monaco kolumbiai csatára lehet a klub második nagy távozója James Rodríguez után. Falcaót sokszor és sokan eladták a Real Madridnak a nyáron, de a spanyol fővárosban Karim Benzema nemrég hosszabbította meg a szerződését. Legutóbb a Juventus és az Arsenal – valamint Mario Balotelli megszerzése előtt a Liverpool is – mutatott érdeklődést a 28 éves, rendkívül gólérzékeny támadó irányába.

Lukas Podolski (Arsenal)
Hova: Juventus, Wolfsburg
Irányár: 20 millió euró

Pár nappal ezelőtt Podolski szinte biztos távozónak tűnt az „ágyúsoknál”, Olivier Giroud sérülése azonban átírta a forgatókönyvet Arsene Wenger jegyzetfüzetében. A lengyel születésű németet a Juventus és a Wolfsburg is örömmel tudná keretében, de az Arsenal nem szívesen válna meg profit nélkül a 12 millió euróért igazolt támadótól.

Juan Cuadrado (Fiorentina)
Hova: Barcelona, Manchester United
Irányár: 32 millió euró

A brazíliai világbajnokság egyik nagy kérdése volt, hogy vajon hol köt ki a torna gólpasszkirálya, a kolumbiai Juan Cuadrado. Azóta állt már közel a Barcelonához és a Manchester Unitedhez is, de a Fiorentina rendesen megkérte az árát, vagy épp a játékosnak voltak fenntartásai, így a bombaüzlet meghiúsulni látszik – azaz várnunk kell vele legkésőbb 2015 augusztusáig.

Cuadrado firenzei maradása a nyár egyik legnagyobb meglepetése lenne (Fotó: Action Images)
Cuadrado firenzei maradása a nyár egyik legnagyobb meglepetése lenne (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik