A 2–2-es első mérkőzést követő visszavágó az 57. percben, 0–0-s állásnál szakadt félbe – akkor, amikor Senol Günest, a vendég Besiktas vezetőedzőjét fejbe dobták egy késsel a nézőtérről. Günes koponyasérülést szenvedett, sebét kórházban látták el.

A szövetség döntése értelmében a hátralévő játékidőt május 3-án, zárt kapuk mögött kellene lejátszania a két csapatnak, csakhogy erre a fekete-fehérek nem hajlandók.

„Sokadszor lettünk vendégként lelátói erőszak áldozatai, a szövetség mégis a mérkőzés folytatásáról határozott. Nehéz volt úgy döntenünk, hogy nem lépünk pályára, de fontosnak tartottuk demonstrálni: a leghatározottabban elítéljük a nézőtéri erőszakot, és aggodalommal tölt el bennünket a stadionok biztonságát szolgáló intézkedések elégtelensége” – indokolnak közleményükben.

A Besiktasra vasárnap ugyancsak forró hangulatú mérkőzés vár – bajnoki derbi az éllovas Galatasaray otthonában. Négy fordulóval a zárás előtt rendkívül szoros az élboly: 1. Galatasaray 63 pont, 2. Besiktas 62, 3. Istanbul Basaksehir 62, 4. Fenerbahce 60.