Topolya: Magyar válogatott? Örömmel – Szilágyi Vladimir

TŐKE JÁNOS (Zenta)TŐKE JÁNOS (Zenta)
Vágólapra másolva!
2020.06.03. 09:17
null
Tizenöt gólt szerzett már a szerb élvonalban az ördöngös támadó (Fotó: FK TSC)
Szilágyi Vladimir, a szerb élvonalban újonc Topolya SC támadója vezeti a mesterlövészek listáját, de innen is feljebb vágyik, az NB I-re és nemzeti csapatunk felé egyaránt nyitna.

 

– Megfordult az újvidéki Vojvodinában, a dunacsébi CSK-ban, a Timokban, a temerini Szlogában, mígnem 2016-ban megérkezett a Topolyai SC-hez. Melyek a legjellegzetesebb különbségek a topolyai, illetve a korábbi klubjai között?
– A csapat még csak a harmadik ligában szerepelt, amikor idejöttem, s már akkor szóba került, hogy egyre nagyobb célokat tűzünk ki – válaszolta a Nemzeti Sportnak Szilágyi Vladimir, aki 15 góljával vezeti a mesterlövészek listáját a bajnokságban. Nagypapája révén magyar vér is csörgedezik az ereiben. – Már akkor szervezett klub volt, s nem túlzás, ha azt mondom, mi egy család vagyunk, tele pozitív energiával. A szerb labdarúgásnak jót tenne több ilyen klub, mint amilyen a TSC.

Szilágyi Vladimir számos akadályt leküzdött
 eddigi karrierje során, a Topolyához érkezése óta 
azonban úgy érzi, mintha egy család tagja lenne (Fotó: FK TSC)
Szilágyi Vladimir számos akadályt leküzdött eddigi karrierje során, a Topolyához érkezése óta azonban úgy érzi, mintha egy család tagja lenne (Fotó: FK TSC)

– Húszévesen csaknem hátat fordított a labdarúgásnak…
– Nehezen viseltem az igazságtalanságot, úgy éreztem, ok nélkül ülök a padon, és igen, elgondolkodtam a befejezésen. Szerencsére a szüleim éjszakákon át beszélgettek velem, mindent mérlegeltem, és végül helyes döntést hoztam. Nagyon hálás vagyok nekik. Rajtuk kívül a temerini Szloga vezetősége volt még, amely segített átlendíteni a holtponton, továbbá meg kell még említenem Radovan Krivokapicsot, ő volt az edző Topolyán, amikor idekerültem.

– Újabban sarokkal passzol, minden pozícióból azonnal lő – honnan ez a mérhetetlen önbizalom?
– A góloktól lesz önbizalmam, illetve a gólok veszik le a terhet a vállamról. Ehhez az is kellett, hogy Szabó Zoltán vezetőedző, Palágyi Szabolcs sportigazgató és Zsemberi János elnök maximálisan bízzon bennem. A bajnokság elején a bennmaradás kiharcolása volt a célunk, aztán a játékunkkal bizonyítottuk, megérdemelten állunk jelenleg a negyedik helyen.

– Miről álmodozott tizenévesen?
– Többről annál, mint ahol most tartok. Idővel számomra is világossá vált, az élet nem habos torta. Jöttek a gondok, éveken át értelme sem volt álmodozni.

SZILÁGYI VLADIMIR IDÉNYBELI BAJNOKI STATISZTIKÁJA
26
mérkőzés

2248
játékperc

15
gól
2
gólpassz

– És most miről álmodozik?
– A valóságban élek. Szeretnék még egy lépcsőfokkal feljebb lépve külföldön futballozni, s kiemelten fontos nekem a megfelelő anyagi háttér megteremtése a családomnak. A koronavírus-járvány miatt jószerével minden lelassult a futball világában, egyelőre nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat.

– Magyarország szóba jöhet?
– Nem látom akadályát.

– Tizenöt góllal vezeti a góllövőlistát. Kacérkodott már a gondolattal, hogy meghívják a szerb válogatottba?
– A tizenöt gól nem kevés, de lesz ennél több – gólkirály akarok lenni! Ha meghívnak a válogatottba, nem utasítom vissza, hiszen megtisztelő lenne pályára lépni.

– Ha esetleg Magyarországra igazol, és magyar állampolgár lesz, elképzelhető, hogy a szerb származású Nikolics Nemanjához hasonlóan magára öltse a magyar címeres mezt?
– Ebben sincs kivetnivaló. Ha a magyar válogatottba hívnának, örömmel mennék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik