Topolya: a szünetben vezettek, de vereség lett a vége

TŐKE JÁNOS (Zenta)TŐKE JÁNOS (Zenta)
Vágólapra másolva!
2019.10.19. 21:44
null
Csalódott topolyai játékosok hagyták el a pályát a szombati meccs után
Címkék
A szünetben előnyben volt, azonban kikapott a Javor-Matis vendégeként az újonc Topolyai SC a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

 

Hiába vezetett Ivanjicán a félidőben a Topolyai SC, az észak-bácskai együttes 3–2-es vereséget szenvedett a Javor-Matis vendégeként a szerb Szuperliga 12. fordulójában. A vereség ellenére a TSC továbbra is ott van az élcsoportban, s két pont a hátránya a második helyezett Vojvodinával szemben.

A TSC a 11. percben Szrdjan Grabezs révén megszerezte a vezetést, de nem sokáig örülhettek a vendégek, mivel Alija Krnics kisvártatva egyenlített. A topolyaiak veszélyesebbek voltak az első játékrészben, s nem sokkal a félidő vége előtt sikerült másodszor is megszerezniük a vezetést: a 41. percben a gólkirályi címre is esélyes Nenad Lukics átadásából Dejan Milicsevics szerzett gólt.

A második játékrészből negyedóra telt el, amikor a Javor másodszor is egyenlített. Ezúttal az első találatnál gólpasszt adó Nikola Kuveljics iratkozott fel a góllövőlistára, s alakította 2–2-re az eredményt. Az egyenlítés után a Javor a 86. percben fordított Miroszlav Maricsics góljával, és mivel az állás a találkozó végéig nem változott, a TSC elszenvedte második vereségét a Szuperligában.

A szerb első osztályban újonc topolyai együttes 12 forduló után hét győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel a negyedik helyen áll. Az éllovas Crvena zvezdának 30, az újvidéki Vojvodinának és a belgrádi Csukaricskinek 26 pontja van.

A 12. forduló meglepetését a lucsani Mladoszt szolgáltatta, amely a Partizan ellen nyert 1–0-ra, így az európai kupaporondon is helytálló fekete-fehérek nem tudták megelőzni a TSC-t, amely a következő fordulóban Zentán a 10. helyezett újvidéki Proletert fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik