Topligák: Messi az 1., CR a 16., a Man. City letarolta Európát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 13:53
null
A Manchester City játékosai uralják a top 10-et (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy az európai topligákban szereplő játékosok közül kik teljesítettek legjobban az idényben.

 

A CIES listájában azok kaptak helyet, akik legalább 1800 percet (a német bajnokságban 1440-et) a pályán töltöttek.

Az összeállításban Lionel Messi kapta a legjobb indexet, a gyakorlatilag biztosan aranycipős argentin klasszis 92.12-es osztályzattal vezeti a listát, kevéssel megelőzve a Manchester Cityvel angol bajnoki címet szerző David Silvát (91.69), és a Juventusszal olasz aranyérmes Paulo Dybalát (91.37).

A Premier League-ben rekordokat halmozó manchesteriek amúgy letarolták a top 10-et, az első kilenc helyezett között hat (!) City-játékos található!

A német liga legjobbjaként a gólkirály Robert Lewandowski zárt, ő 89.61-es értékével éppen befért a top 10-be. A franciák a szintén mesterlövész Edinson Cavani volt a legjobb, ő a 21. helyre fért fel a listán.

A ligák közül innentől kezdve nem meglepő módon a PL uralja a top 100-at, 30 játékost is „delegál” az angol élvonal, a csapatok közül viszont a Bayern München bír a legtöbb elit értékeléssel, a német bajnok 11 játékost ad a legjobbak közé.

Forrás: CIES
Forrás: CIES

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik