Topligák: az MU-csatárénál senkinek sem nőtt jobban az értéke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.03. 10:44
null
Romelu Lukaku átigazolási értéke nőtt a leginkább a CIES rangsora szerint (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legújabb kutatása arra irányult, hogy az öt topliga játékosainak értékváltozásait rendezze sorba: legjobban a Manchester Unitedhez igazoló Romelu Lukaku értéke ugrott meg július 1-je óta.

 

Az MU-ban eddig 10 tétmeccsen 11 gólt szerző belga támadó átigazolási értékét a CIES a szenzációs szezonrajtot követően 102.7 millió euróról 158.5 millióra növelte, az 55.8 milliós értéknövekedés a legmagasabb érték.

A képzeletbeli dobogó második fokára a Monacótól a PSG-hez átigazoló Kylian Mbappé került, akinek 95.4 millió euróról 145.8 millióra (50.4) emelkedett az ára, a harmadik a Juventus kiválósága, Paulo Dybala lett (113.7–>161 millió, +47.3).

Talán a legfigyelemreméltóbb még így isNeymar, aki annak ellenére a hatodik helyre került a listán, hogy már a nyáron bőven 200 millió fölöttire tették az értékét!

Az infláció mellett a drága nyári átigazolások, a szerződéshosszabbítások és a topligákban nyújtott kiemelkedő teljesítmény jelentette a legjelentősebb értéknövekedéseket a futballistáknál.

A 100 legnagyobb értéknövekedés a topligák játékosai között (Forrás: CIES)
A 100 legnagyobb értéknövekedés a topligák játékosai között (Forrás: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik