Topligák: a Poolé a fair play díj; az NB I-ben az FTC az élen

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.20. 16:35
null
A Liverpool szabálytalankodik a legkevesebbet Európában (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában az európai ligák legsportszerűbb csapatait vette górcső alá.

 

Az Instat-adatok alapján összeállított lista elején a Bajnokok Ligája címvédője, a Liverpool áll, amely mérkőzésenként átlagosan 8.14 szabálytalanságot követ el – a rendkívül alacsony szám kapcsán a tanulmány hozzáteszi, hogy a Premier League-ben a játékvezetők hagyják a kemény játékot, s nem is véletlen, hogy a bajnokságokat tekintve épp az angol élvonal összecsapásain van a legkevesebb szabálytalanság (meccsenként átlagosan 20.4).

Míg a PL-ben találkozónként 20.4 szabálytalanságot követnek el az együttesek, a többi, összesen 34 megvizsgált ligában ez az adat 27.2. A fair play lista második helyén a dán Silkeborg áll, amely a mérkőzésein átlagosan 8.89 szabálytalanságot vét, míg a harmadik a német másodosztályú Hamburger SV 8.94-gyel.

Rá lehet keresni külön a magyar élvonalra is, melyben a címvédő Ferencvárosé a fair play díj, a zöld-fehérek ellen 12-szer fújnak átlagban. A második a ZTE (12.31), a harmadik pedig a Mol Fehérvár (12.69).

A fenti statisztikák a jelenlegi idény elejétől január elsejéig szólnak.

A bővebb listát ide kattintva tudják megtekinteni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik