Topligák: a Barcelona és a Real Madrid neveli a legtöbb tehetséget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 17:51
null
A Barcelona és a Real Madrid az élen (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legújabb kutatásában azt nézte meg, hogy a labdarúgó-topligákba mely csapatok adják a legtöbb saját nevelésű játékost.

 

A CIES azokat a tehetségeket sorolta a „saját nevelésű” kategóriába, akik egy adott klubnál 15 és 21 éves koruk között legalább három idényt eltöltöttek.

A kutatásból kiderül, hogy az első helyen a Barcelona áll, amely 69 futballistát adott a topligákba (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1), ezek a fiatalok pedig 2014 januárja óta összesen 319 224 percet játszottak. A második helyet is egy spanyol gigász foglalja el, méghozzá a Real Madrid, amely szintén 69 reménységet adott az öt legnagyobb európai bajnokságnak – a szóban forgó fiatalok összesen 304 052 percet töltöttek a pályán.

A listán a legjobb tíz klub között ott van még az Olympique Marseille, a Manchester United, a Rennes, a Real Sociedad, az Athletic Bilbao, a Monaco, az Atlético Madrid és a Valencia. A francia Paris Saint-Germain a 12., az Arsenal a 15., a Bayern München pedig a 17.

 



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik