Tokió 2020: Szalah lehet az egyiptomi válogatott egyik túlkorosa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.14. 21:02
Mohamed Szalah, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool csatára lehet az egyiptomi válogatott egyik túlkoros játékosa a nyári, tokiói olimpia labdarúgótornáján.

Savki Garib, az egyiptomi U23-as válogatott szövetségi edzője először január végén beszélt arról, hogy számítana a csatárra, szerdán pedig megerősítette, helye lesz a tokiói keretben. Hozzátette, a végső döntést Szalahnak és a klubjának kell meghoznia.Savki Garib, az egyiptomi U23-as válogatott szövetségi edzője először január végén beszélt arról, hogy számítana a csatárra, szerdán pedig megerősítette, helye lesz a tokiói keretben. Hozzátette, a végső döntést Szalahnak és a klubjának kell meghoznia.

Jürgen Klopp, a Premier League-ben listavezető Liverpool vezetőedzője pénteken közölte, még nem döntöttek róla, hogy elengedik-e játékosukat, mivel egyelőre senki sem kereste őket az ügyben.

A tokiói olimpiát július utolsó és augusztus első hetében rendezik, ebben az időszakban az angol csapat már készülni fog a következő idényre. Az ötkarikás játékokon a döntőt augusztus 8-án játsszák, éppen ekkor lesz az angol élvonal első fordulója is.

„Szeretném-e elveszíteni az egyik játékosomat az előszezon során? Természetesen nem, de az olimpiáról van szó, és én is sportember vagyok. Több dolgot figyelembe kell vennünk, és több információra van szükségünk. Például mikor kezdődik az ő felkészülésük?” – magyarázta Klopp.

A szabályok szerint az olimpia férfi labdarúgótornáján 23 évnél fiatalabb játékosok szerepelhetnek, de minden csapat nevezhet három túlkorost. A világbajnoksággal és a kontinenstornákkal ellentétben az olimpiára nem kötelesek elengedni játékosaikat a klubok. A német szakembernek Szalahról télen is le kell majd mondania, amikor az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel a felnőttválogatottal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik