Teqball: a BBC is ír a magyar fejlesztésű sportágról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 16:09
A BBC hosszabb cikket szentelt a magyar fejlesztésű teqballnak, kiemelve a következő világbajnokságot és a sportág egyre nagyobb népszerűségét.

Ahogy megírtuk, október 11-én, csütörtökön kezdődik a háromnapos teqball-világbajnokság a franciaországi Reimsben, ahol 40 nemzet versenyez a helyezésekért (köztük a magyarok is). Az első teqball-vb-t Budapesten rendezték meg 2017 júniusában, ahhoz képest idén már kétszer annyi csapat indul.Ahogy megírtuk, október 11-én, csütörtökön kezdődik a háromnapos teqball-világbajnokság a franciaországi Reimsben, ahol 40 nemzet versenyez a helyezésekért (köztük a magyarok is). Az első teqball-vb-t Budapesten rendezték meg 2017 júniusában, ahhoz képest idén már kétszer annyi csapat indul.

A lap azt írja, a teqball akkor híresült el, amikor néhány brazil játékos – Neymar, Phillipe Coutinho, Dani Alves és Marcelo – a 2018-as futball-világbajnokság ideje alatt a magyar fejlesztésű játékkal lett megörökítve. Nem is beszélve a brazil labdaművészről, Ronaldinhóról, akinek saját asztala is van az otthonában, és Magyarországon is járt 2016-ban, hogy reklámozza a teqballt.

A múlt hónapban a világ valaha leggyorsabban elismert hivatalos sportága lett a teqball azÁzsiai Olimpiai Tanács által.

„Karrierem csúcsa volt, amikor megláttam a futballistákat játszani a találmányunkkal a világbajnokságon. A teqball új modell a sport világában, hiszen az eddigi sportok tradicionális, konzervatív alapokon lettek felépítve, reklámozva, megismertetve” – kezdte mondandóját a BBC-nek Huszár Viktor, a teqball társalapítója.

„Azoknak a sportágaknak, amelyek száz évvel ezelőtt vagy még régebben jöttek létre, még nem volt meg a lehetőségük, hogy az internet és a közösségi média által szerezzenek maguknak hírnevet, mi azonban ezt ki tudjuk használni. Ráadásul, egy évvel az után, hogy létrehoztuk a nemzetközi szövetségünket, elfogadtak minket hivatalos sportágként; más sportoknak ez harminc esztendőbe is beletelhet” – tette hozzá Huszár Viktor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik