Szlovénia: tíz nappal elhalasztották a bajnoki rajtot

Vágólapra másolva!
2020.08.12. 11:59
null
A Lendva szerdán elkezdi a másodosztályban (Fotó: Alen Milavec/Bobo Media)
Elhalasztották Szlovéniában az első osztályú labdarúgó-bajnokság szerdára kiírt rajtját, mivel a Domzale és az Aluminij klubjai mellett immár az Olimpija Ljubljanánál is diagnosztizáltak koronavírusos esetet – szám szerint hármat.

A szlovén labdarúgás irányító szerveinél ezért úgy döntöttek, hogy augusztus 12. helyett a Prva Liga Telekom Slovenije tíz nappal később kezdődhet. Az így kialakult helyzet a kluboktól is gyors átszervezést kíván, mely nem mindig zökkenőmentes.

A második vonal küzdelmei tegnap elrajtolhattak, szerda késő délután a magyarországi támogatással működő Nafta Lendava például a Krsko gárdáját fogadhatja Lendván.

„Legutóbb az Atlético Madridnál is kimutatták két játékosnál a fertőzést, ez azonban nem jelentette azt, hogy a csapatuk nem utazhatott el a BL portugáliai negyeddöntőre, sőt Lisszabonban mérkőzhet is majd csütörtökön – fogalmazott a szlovén kupagyőztes NS Mura sportigazgatója, Denis Rajbar.Ebből valamilyen módon tanulnunk kell, pontosabban egy olyan protokollt kidolgozni, mely számunkra is működőképes lehet a továbbiakra. Tudomásul kell venni, hogy a vírus köztünk van, ezzel a továbbiakban együtt kell élnünk és így szervezni az életünket, melybe a labdarúgásra is beletartozik. Egy mindenki számára világos eljárási módot kell kidolgozni, hogy ne kelljen szinte minden egyes eset után felborítani mindent.”

Ahogy a muraszombati vezető utalt rá, nem mindegy a klubok számára sem, hogy mikor mi és hogyan történik az elkövetkezendőkben, hiszen úgy képtelenség előre tervezni az egyesületeknél, ha folyamatos fennakadásokkal kell számolni. Talán azért is érdemes a szomszédunknál történtekre egy pillantást vetni, hiszen a legutóbbi szlovén bajnok NK Celje gárdája a BL első selejtezőkörében az ír Dundalk csapata ellen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban mérkőzik jövő szerdán 19 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik