Szlovén Kupa: már a lendvai hívek is hangolnak a döntőre

POLGÁR LÁSZLÓ (Lendva)POLGÁR LÁSZLÓ (Lendva)
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 18:24
null
A lendvai szurkolók az edzésen is buzdították kedvenc csapatukat (Fotó: Polgár László)
Ahogy közeledik a szerdai labdarúgó Szlovén Kupa döntője a Nafta 1903 Lendava, illetve az NS Mura Murska Sobota gárdája között, a várakozás is úgy fokozódik a szlovéniai Muravidéken.

 

A szürreális körülmények csak még egyedibbé teszik a szerdán 17.30 órakor a Kranj városa melletti Brdóban, a Szlovén Labdarúgó-szövetség központjában sorra kerülő finálét – maximum 500 néző előtt. Ebbe a „kontingensbe” többek között a szövetség és a csapatok hivatalos személyzete, valamint a szponzorok képviselői mellett egészen biztosan nem fog beleférni senki más.

A magyar érdekeltségű lendvai egyesületnél külön is kérték, hogy a szurkolók, illetve a szervezett drukkercsoport ne keljenek útra, de a muraszombati hívek is otthoni meccsnézést terveznek – a városi teraszokon, illetve a Fácánkert-stadionnál. (Ez vélhetően annak ellenére is így lesz, hogy van olyan molinó, amely mindenkit brdói utazásra buzdít Muraszombaton...) Lendván a Nafta ultráinak belvárosi törzshelyén is lesz sátras kitelepülés és buzdítás.

A Nafta a lendvaiak történetében először hódíthatná el a serleget, ugyanez a muraszombatiaknak 1995-ben már sikerült egyszer. Érdekesség, hogy az utóbbi hat, tétre menő összecsapásukon a krónikák szerint csak egyszer nyert a jelenleg első osztályú Mura. Most is ő az esélyes, hiszen a Lendva második vonalbeli, ráadásul az ND Gorica elleni tesztmeccse sem sikerült túl jól (0–3 a helyi Ledava patak melletti Sportparkjukban), nincs is rendszeresen játékban, és ehhez még hozzájön, hogy a két piros lapos eltiltás Vedran Vinko és Jaka Bizjak esetében érvényben maradt, rajzuk kívül Mitja Novinic pedig a sárgái miatt hiányozhat.

Így viszont akár még több lehetőség juthat a magyarországi játékosaiknak, mint például Bolla Gergőnek, Gergényi Bencének, Molnár Dominiknak, Paku Rolandnak, illetve Végh Gábornak.

A lelki hadviselés ugyanakkor már megkezdődött, hiszen a muraszombati fanatikusok még péntek este Lendvára átruccanva nem éppen szalonképes üzeneteiket közöltek graffitis feliratok formájában, a Nafta Gorgone nevű csoportja viszont a szombati edzésen gyújtott be vagy ötven kék füstöt Dejan Doncic legénységének ösztönzésére a stadionban...

JÚNIUS 24., SZERDA
SZLOVÉN KUPA
DÖNTŐ
17.30:
NK Nafta 1903 Lendava (II. o.)–NS Mura Murska Sobota – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik