Szlovák Kupa: Vida villanása is kellett, 16 között a DAC

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 20:58
null
Bejutott a nyolcaddöntőbe a DAC a Szlovák Kupában (Fotó: dac1904.sk)
A DAC 2–0-ra nyert az ötödosztályú Druzstevník Radimó vendégeként a Szlovák Kupa főtáblájának harmadik fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

Kötelező feladat előtt állt a DAC a Szlovák Kupa negyedik fordulójában, az ötödosztályú Radimó ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást. A dunaszerdahelyi együttesnek ez volt a harmadik fellépése az idei kupasorozatban, elsőként a negyedik ligás Podkonice otthonában aratott 4–0-s győzelmet, majd a harmadosztályú Filakovo ellen jutott tovább 0–0-s rendes játékidőt követően tizenegyesrúgásokkal (6–5). A csapat formája ugyanakkor nem adhatott okot az elbizakodottságra, legutóbbi két tétmérkőzésén nem szerzett gólt a rendes játékidőben, a hétvégi bajnoki fordulóban 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Ruzomberoktól.

A Szakolcán rendezett kupatalálkozó jó alkalomnak tűnt az önbizalom visszaszerzésre, Peter Hyballa vezetőedző a magyar futballisták közül Vida Mátéval számolt a kezdőcsapatban, Vida Kristophert a padra ültette. A hazai pályán megszokott többezres szurkolótábort ezúttal nélkülöznie kellett a DAC-nak, a klub honlapjának információja szerint tizennégy fanatikus kísérte el a csapatot a mérkőzésre, az első fél óra visszafogott teljesítményét azonban nem lehetett erre vagy a szitáló esőre fogni. A játékosok kevés kivételtől eltekintve képtelenek voltak érvényesíteni technikai és erőnléti fölényüket, hiába uralták a mezőnyt, alig jutottak el helyzetekig. A második félidőben érkezett Vida Kristopher és Eric Davis, a dunaszerdahelyiek csapata egyre inkább hasonlított a Fortuna Ligában megszokottra és ez eredményre vezetett: a magyar támadó pontos beadásából Eric Ramírez szerzett vezetést.

A folytatás sem hozott szédületes tempót, de a dunaszerdahelyieknek ekkor már nem is volt szükségük rá. A második gólt szöglet után Danilo Beszkorovajnij révén így is megszerezték, és összességében megérdemelten jutottak tovább a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjébe.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

SZLOVÁKIA, SZLOVÁK KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Druzstevník Radimó (Szakolca, V.)–FC DAC 1904 (Dunaszerdahely) 0–2
DAC: Vida Máté végigjátszotta a meccset; Vida Kristopher a szünetben állt be, és gólpasszt adott; Kalmár Zsolt sérülésből lábadozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik