Szerbia: ülősztrájkkal tiltakoztak a Borac játékosai

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 09:28
Nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi a szabadkai városi stadionba vasárnap este kilátogató nézők, ugyanis a helyi Spartacus és a csacsaki Borac mérkőzésén a vendégek a második félidő elején kijöttek a pályára, de előbb hátat fordítottak az ellenfélnek és a bírónak is, majd le is ültek a földre.

A szerb Szuperliga 17. fordulójában lejátszott találkozón a Borac a 27. percben megszerezte a vezetést, azonban a hazaiak a 43. percben büntetőből egyenlítettek. A vendégek a tizenegyes megítélése után heves reklamálásba és fenyegetőzésbe kezdtek, aminek az eredménye az lett, hogy két játékosukat kiállította a játékvezető.

A szerintük jogtalan büntető, valamint a két piros lap miatt aztán úgy tiltakoztak a Borac játékosai, hogy a második félidő kezdetén leültek a földre. Mintegy tíz perc után álltak csak fel, s ekkor elkezdődött a második játékrész, azonban minden alkalmat megragadtak, hogy minél előbb az oldalvonalon túlra rúgják a labdát. Ebben a sajátos versenyben Bajics kapus járt az élen, akinek többször is sikerült a lelátón túlra rúgnia a labdát.

A találkozót a Spartacus 3–1-re nyerte meg, mivel a második félidő elején előbb Torbica, majd a 86. percben Radovanovics volt eredményes, utóbbi büntetőből.

A szerb média szuperligás cirkusznak nevezte a történteket, s szomorúan állapította meg, hogy a találkozó felvételei a lehető legrosszabb, de valós képet mutatják a szerb labdarúgó-bajnokságról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik