Szerbia: május végén folytatódik a bajnokság, elmarad a rájátszás

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 14:07
null
Nehéz mérkőzések várnak a folytatásban a kék mezes Topolyára (Fotó: FK TSC)
A Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) sürgősségi ügyekkel foglalkozó bizottsága szerdai ülésén úgy döntött, hogy a szerb Szuper Liga küzdelmei május 30-án folytatódnak. A bizottság a bajnoksággal kapcsolatban arra az elhatározásra jutott, hogy – meghallgatva a klub véleményét is – csak az alapszakasz hátramaradt négy fordulóját rendezik meg, ami azt is jelenti, hogy a rájátszás elmarad a 2019–2020-as idényben.

 

A Topolyai Sport Club jelenleg a 4. helyen áll a 16 csapatos bajnokságban, azonban Szabó Zoltán kiválasztottjainak nem lesz egyszerű dolguk, hogy megőrizzék európai kupaporondot érő pozíciójukat, ugyanis saját közönségük előtt, vagyis Zentán fogadják majd a Javort (13. a táblázaton) és az éllovas, és már szinte bajnoknak tekinthető Crvena zvezdát, míg az újvidéki Proleter (11.) és a nisi Radnicski (6.) ellen idegenben lépnek pályára.

A Szerb Labdarúgó-szövetség sürgősségi ügyekkel megbízott bizottsága döntése értelmében a bajnokság alapszakaszainak mérkőzése mellett a Szerb Kupa találkozóit is lejátsszák.

Szerbiában március 15-én vezették be a szükségállapotot, ami egyben azt is jelentette, hogy valamennyi bajnokságot felfüggesztettek, a sportrendezvényeket pedig elhalasztották vagy törölték. A szükségállapot feloldása szerdán várható, ugyanis a szerb parlament ma szavaz az államelnök és a miniszterelnök beadványáról, amely a szükségállapot feloldását tartalmazza. A klubok hétfőn, május 4-én tízfős csoportokban – szigorú biztonsági előírások mellett – kezdhették meg a felkészülést a bajnokság folytatására.

A bajnokság élcsoportjának állása 26 forduló után: 1. Crvena zvezda (Belgrád) 69, 2. Partizan (Belgrád) 58, 3. Vojvodina (Újvidék) 55, 4. Topolyai Sport Club 50, 5. Csukaricski (Belgrád) 47, Radnicski (Nis) 42, 7. Spartacus (Szabadka) 37 pont…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik