Szerbia: kiütéses győzelmet aratott, még hibátlan a Topolya

TŐKE JÁNOS (Zenta)TŐKE JÁNOS (Zenta)
Vágólapra másolva!
2019.07.27. 20:54
null
A topolyai csapat (Fotó: FK TSC Facebook)
Kiütéses győzelmet aratott a Topolya SC a szerb labdarúgó Szuper Liga második fordulójában: a zentai stadionban szombat este megrendezett mérkőzésen az észak-bácskai együttes 5–1-re nyert a lucsani Mladoszt ellen, így két forduló után hat ponttal az első helyen áll a bajnokságban.

 

A hetedik percben Varga Borisz csapott le egy labdára a félpályánál, Nenad Lukiccsal kényszerítőzött, s mindjárt gólhelyzetbe is került, Milos Satara csak szabálytalanul tudta megállítani. A játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott, s kiállította a vendégek boszniai védőjét. A jogosan megítélt büntetőt Lukics váltotta gólra, aki a jobbra vetődő Dragan Roszicsot becsapva a bal sarokba lőtt.

Néhány perccel később megduplázhatta volna előnyét a TSC egy gyors ellentámadás során, azonban Szilágyi lövése célt tévesztett. Ami nem sikerült Szilágyinak, az összejött Goran Antonicsnak, aki egy tökéletesen kivitelezett szabadrúgás-kombináció végén megszerezte a TSC második gólját.

Az első félidő bírói ráadásának második percében Varga ugyanúgy, mint az első gól előtt, ismét elviharzott a jobb szélen, s ezúttal is szabálytalanul állították meg. A második tizenegyesnél Szilágyi Vladimir állt a labda mögé, lövését kivédte a vendégek kapusa, azonban a labda a csatár elé került, aki az ismétlést – pár méterről – már nem hibázta el.

A második félidő jóformán el sem kezdődött, és már 4–0-ra vezetett a TSC: egy kapu előtti kavarodás után Janko Tumbaszevics találta fel legjobban magát, és közelről a hálóba lőtt. A vendégek a 71. percben szépítettek a csereként beálló Eliomar révén, de a következő ellentámadás végén a fél perccel korábban beálló Sinkovits Dávid ismét négygólosra növelte a TSC előnyét, s mint később kiderült, a végeredményt is beállította.

„Az első gólnál a kiállítás eldöntötte a mérkőzést, ez egy kicsit demotiválta az ellenfelet. Ez nem a Mladoszt igazi arca, de ez nem kisebbíti az érdemeinket, maximálisan elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával. Ha így folytatjuk, stabil szuperligás együttes leszünk” – mondta Szabó Zoltán, a TSC edzője a mérkőzés után.

SZERB SZUPER LIGA, 2. FORDULÓ
TSC–MLADOSZT LUCSANI 5–1 (3–0)
Zenta,
1000 néző. V.: Djordjics
TSC: Filipovics – Ponjevics, Antonics, Szkopljak, Varga (Balázs) – Milicsevics, Tumbaszevics, Tomanovics, Arszenijevics (Duronjics) – Szilágyi, Lukics (Sinkovits)
G.: Lukics (8. – 11-esből), Antonics (16.), Szilágyi (45+3.), Tumbaszevics (49.), Sinkovits (73.), ill. Eliomar (72.).

TOVÁBBI SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK
Macsva Sabac–Indjija 2–2
Radnik Szurdulica–Szpartak Szubotica 4–0
Proleter Novi Szad–Vozsdovac 2–2
Crvena zvezda–Radnicski Nis 2–0
Az élcsoport: 1. Topolya 6 pont (7–2), 2. Crvena zvezda 6 (4–0), 3. Radnik Szurdulica 3 (5–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik