A mérkőzést eredetileg nem is Obradovicsnak kellett volna vezetnie


„A játékvezetőt azzal gyanúsítjuk, hogy a Szabadkán megrendezett FK Spartacus és FK Radnicski Nis mérkőzésen kihasználta a hivatalos helyzetét, a hazai csapatot előnyben részesítette, amely így kedvezőbb helyzetbe került az ellenfelével szemben" – olvasható a Szerbiai Belügyminisztérium közleményében, amelyből az is kiderül, hogy a gyanúsítottat 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, majd utána bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Mint arról beszámoltunk, a szerb bajnokság hétvégi fordulójában lejátszott mérkőzést a szabadkai Spartacus 2–0-ra nyerte meg, úgy, hogy 1–0-s hazai vezetésnél a játékvezető a 79. percben egy nem létező kezezésért – a labda a vendégjátékosok kezének a közelében nem volt – ítélt büntetőt a szabadkai együttes javára.

A vendégek a 49. perctől tíz emberrel játszottak, mivel Milan Pavkovot a játékvezető kiállította. A Spartacus az első gólját is büntetőből lőtte a 66. percben.

A mérkőzést eredetileg nem is Obradovicsnak kellett volna vezetnie, hanem Milorad Mazsicsnak, azonban mivel az Európai Labdarúgó-szövetség a legjobb szerb játékvezetőt bízta meg a Bajnokok Ligája döntőjének vezetésével, így a döntés Obradovicsra esett.

A győzelemnek köszönhetően a Spartacus egy fordulóval a bajnokság vége előtt hárompontos előnyre tett szert a táblázaton a nisi Radnicskivel szemben, amellyel nagy harcot folytat az európai kupaszereplés kiharcolásáért. Az utolsó fordulóban a Spartacus a belgrádi Partizanhoz látogat, a Radnicski pedig a krusevaci Napredakot fogadja.

Összefoglaló