Szerbia: a 2000-es Eb társgólkirálya lett a Partizan edzője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 14:35
A 27-szeres bajnok szerb Partizan Beograd vezetőedzője lett Szavo Milosevics, a 2000-es labdarúgó Európa-bajnokság gólkirálya, akinek ez az első munkája trénerként.

A 45 éves korábbi kiváló csatár kinevezéséről csütörtökön számolt be a Partizan, amely az előző szezonban második volt a szerb élvonalban, s most 27 forduló után a harmadik a tabellán.

„Volt idő, amikor úgy gondoltam, hogy soha nem szeretnék edzőként dolgozni, de négy-öt évvel ezelőtt meggondoltam magam” – nyilatkozta bemutatkozó sajtótájékoztatóján Milosevics, és hozzátette: az európai szövetség (UEFA) edzőképző programjának nagykövete, Sir Alex Ferguson – a Manchester United korábbi sikeredzője – segítette hozzá mostani állásához.

Milosevics játékosként a jugoszláv, majd a szerb-montenegrói, valamint a szerb válogatott színeiben 102 mérkőzésen 37 gólt szerzett, hazájában kétszer volt bajnok a Partizannal, majd az angol Aston Villához igazolt, amellyel 1996-ban Ligakupát nyert a szigetországban.

A 2000-es belga-holland közös rendezésű Eb-n a jugoszláv nemzeti csapattal a negyeddöntőig jutott, és társgólkirályi címet szerzett a tornán hozzá hasonlóan ötgólos holland Patrick Kluiverttel.

Milosevics a futballkarrierje befejezése előtt, 2008-ban orosz bajnoki címet is nyert a Rubin Kazannyal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik