Svédország: megkezdődött a bajnoki idény - egy halott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.30. 16:54
null
Sálak a tragédia helyszínén (Fotó: Helsingborgs Dagblad)
Tragikus esemény vetett árnyékot a svéd labdarúgó-bajnokság 2014-es idényének nyitányára: a Helsingborg–Djurgarden mérkőzést megelőző szurkolói összecsapás következtében életét vesztette az egyik vendégdrukker.

Nem tudták lejátszani a Helsingborg–Djurgarden mérkőzést a svéd bajnokság nyitó fordulójában, a találkozót megelőző szurkolói összecsapás során ugyanis az egyik vendégdrukker olyan súlyos sérülést szenvedett el, hogy a kórházba szállítás után elhunyt. A halálhír gyorsan elterjedt a stadionban tartózkodó Djurgarden-szurkolók között, akik ezután elözönlötték a pályát. A játékvezető biztonsági okokból 1–1-es állásnál, az első félidő végén félbeszakította a mérkőzést.

A rendőrségi jelentés szerint előző nap a helsingborgi Billeplatsenen a Djurgarden fanatikusai indítottak támadást a (feltételezett és tényleges) hazai szurkolók ellen. A kitört tömegverekedés után öt sérültet kellett kórházba szállítani, három személyt súlyos testi sértés gyanújával letartóztattak. Vasárnap fél három körül ismét riadóztatták a rendőrséget, akik rátaláltak a 44 éves, haldokló Djurgarden-drukkerre. A helsingborgi kórházba szállították, de életét nem sikerült megmenteni.

A TRAGÉDIÁT MEGELŐZŐ ESEMÉNYEK

SVÉD ALLSVENSKAN, 1. FORDULÓ
Helsingborg–Djurgarden – félbeszakadt
Brommapojkarna–Kalmar FF 1–2
Mjällby–Gefle 2–2
Malmö–Falkenberg 3–0
Halmstad–Örebro 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik