Strandlabdarúgás: eredményes első idényt zártunk

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.10.09. 18:40
Nonprofit szervezet irányításával a válogatott éppen csak lemaradt a világbajnokságról, illetve az A-csoportos Eb-ről, Ughy Márk szövetségi edző együttese tizenegy mérkőzéséből kilencet megnyert.
A bizonytalanság után sikeres nyári szezont zárt a magyar strandlabdarúgás.
Ahogy korábban megírtuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség januárban úgy döntött, a szakág kikerül a szövetség versenyrendszeréből, ezt követően hónapokig nem lehetett tudni, hogyan folytatódik a sportág magyarországi története, de végül májusban a szövetség a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft.-nek (MSMN) adta át a működtetést. A szűkös idő ellenére az élvonalbeli magyar bajnokságot és a Talent Cup nevű nemzetközi utánpótlástornát is sikerült megrendezni, a magyar válogatott pedig a vb-selejtezőkön és a B-csoportos Európa-bajnokságon is indulhatott.
„Lehetőségeinkhez képest a legtöbbet hoztuk ki a nyári szezonból
– mondta Herbály Péter, az MSMN ügyvezetője. – A visszajelzések alapján jó döntésnek bizonyult, hogy a bajnokságot a fővárosi Lupa Beachen rendeztük meg, de terveink szerint a következő évben több vidéki nagyvárosba is szeretnénk eljuttatni a sportágat. Idén két plusz egy hétvégés bajnokság kiírására volt lehetőség, de jövőre több hétvégével és több versenykiírással tervezünk. A mostani évhez hasonlóan kétezerhúszban is szeretnénk gálamérkőzést rendezni, amelyet most egy jótékonysági akcióval is egybekötöttünk. A résztvevők két labdát írtak alá, amelyekre ősszel lehet licitálni, a bevételt pedig az ózdi városi kórháznak, illetve a Foci a gyógyulásért szervezetnek ajánlunk fel.”
A válogatott a világbajnoki selejtezőn és a B-csoportos Európa-bajnokságon összesen tizenegy mérkőzést játszott, s bár a felkészülésre, valamint a közös gyakorlásra nem jutott idő, kilenc találkozót így is megnyert. Más kérdés azonban, hogy egy-egy vereség elegendőnek bizonyult, hogy a vb-ről és az A-csoportos Eb-ről is lemaradjon a több újoncot is avató együttes.
„A szakmai rész a szövetségi edzőhöz, Ughy Márkhoz tartozik, de a szememben elvárásokon felül teljesített a válogatott – folytatta Herbály Péter.– Az utolsó hét mérkőzésből hatot megnyertünk, az már a lebonyolítási rendszer eredménye, hogy ilyen mérleggel sem juthattunk fel az A-ligába, és nem kvalifikálhattuk magunkat a vb-re. Ugyanakkor sok tehetséges fiatalt építettünk be a csapatba, akik a következő években tovább fejlődhetnek. A B-csoportos Európa-bajnokságon elért győzelmekből a klubok is kivették részüket, a Bodon Péter FC-nek, valamint az Újhartyán csapatmenedzsmentjét jelentő Fabók családnak külön köszönettel tartozom.”

Bár a nyár véget ért, a strandfutballidény még nem, az őszi klubvilágbajnokságon az idei magyar bajnok Goldwin képviseli Magyarországot, játékvezetőként pedig Legeza László kapott meghívást.
„Szeptembertől már a következő évet tervezzük, megvizsgáljuk a rendelkezésre álló forrásokat, és átgondoljuk a versenyrendszerek lebonyolítását. Minél hamarabb szeretnénk kiírni a jövő évi bajnokságokat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik