A Sportingnál bíznak benne, hogy az új edzővel magára talál a csapat (Fotó: sporting.pt)

 

A Sporting nem kezdte jól az idényt, hat fordulót követően nyolc ponttal a hetedik helyen szerénykedik a bajnokságban, ráadásul kikapott az Európa-liga csoportkörének első meccsén, és a Ligakupától is már az első körben búcsúzott.

A rossz szériában a Rio Ave elleni hazai 2–3 bizonyult fordulópontnak: már szeptember elején elbocsátották a tavaly ősszel szerződtetett holland vezetőedzőt, az elmúlt idényben a csapattal Portugál Kupát és Portugál Ligakupát nyerő Marcel Keizert.

Utódlását házon belül oldották meg: a nyár óta a lisszaboni klub U23-as csapatát irányító – korábban a Debreceni VSC kispadján is ülő – Leonel Pontest nevezték ki átmeneti megbízással, csodát azonban ő sem tudott tenni.

Pénteken aztán pont került az edzőkérdés végére, hivatalosan is bejelentették, hogy Silas veszi át a csapat irányítását – tavaly kezdte edzői karrierjét, s eddig csupán a Belenensesnél tevékenykedett ilyen szerepkörben –, Pontes pedig mehet vissza a fiatalokhoz.

„Mindannyian frusztráltak vagyunk amiatt, hogy a Sporting nem az őt megillető helyet foglalja el. Külön köszönet jár Leonel Pontesnek, aki ideiglenesen átvette Marcel Keizer helyét. Profizmussal és alázattal tette a dolgát” – mondta Frederico Varandas klubelnök a Sporting hivatalos oldalának.