Sporting: kiszavazták a szurkolók, távozik az elnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 16:49
Bruno de Carvalho, a portugál Sporting CP klubelnöke elfogadja a szurkolók ellene indított szavazásának eredményét, és távozik a klubtól – legalábbis ezt ígéri a Facebook-bejegyzésében.

Az egykori vezérszurkolóból lett klubelnök áprilisban az Atlético Madridtól elszenvedett Európa-liga-vereség után nyíltan kritizálta a játékosokat, akiket május közepén 50 fős huligánsereg megtámadott az egyik edzésen.

A súlyos bántalmazást követően kilenc játékos – köztük portugál válogatott kerettagok – felbontotta a szerződését, és Jorge Jesús vezetőedző is távozott. Az ő helyére Szinisa Mihajlovicsot nevezte ki De Carvalho.

A 2013-ban megválasztott, tisztségében 2017-ben megerősített De Carvalhót a klub vezetősége a múlt héten megpróbálta felállítani az elnöki székből, de akkor még nemet mondott. Szombaton azonban a szurkolók 9400 képviselője gyűlt össze, s szavazást tartott, amelynek eredményeképp 71 százalékuk szerint le kellene mondania De Carvalhónak.

„Számomra itt véget ért az út – írta hosszú Facebook-bejegyzésében a távozó elnök. – Elhagyom a klubot, és többé vissza sem jövök. Többé nem vagyok a Sporting tagja. Negyvenhat éve imádom a klubot, de ez a szerelem hétfőn véget ér, és a lelátóra sem térek vissza soha többé.”

A Sporting szeptemberben tartja meg tisztújító közgyűlését, akkor választanak új elnököt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik