Spanyolország: a „Mexikói Messi” Argentínát választotta

Vágólapra másolva!
2018.07.08. 10:08
null
Luka Romero (balra) a kortársai előtt jár
Az U17-es argentin válogatottban léphet pályára Luka Romero, a Mallorca labdarúgócsapatának nagy ígérete, akit egy ideje a Mexikói Messiként emlegetnek.

A mindössze 14 éves Luka Romero a mexikói Durangóban született, édesapja, az argentin Diego Romero a helyi Alacranesben futballozott éveken át. A kis Luka így mexikói és argentin állampolgár is egyben, a jelek szerint azonban Argentína felé húz inkább a szíve, a neve ugyanis szerepel az U17-es argentin válogatott keretében.

Ez persze még nem sokat jelent, hiszen amíg nem játszott a felnőtt argentin válogatottban, addig nyitva áll előtte a kapu a mexikói nemzeti csapathoz is.

Sőt, spanyol válogatott is lehet a jövőben, hiszen 11 éves kora óta a Mallorca kötelékébe tartozik, így spanyol állampolgársággal is rendelkezik. A Baleár-szigetekre bizonyos Horacio Gaggioli révén került, aki annak idején Lionel Messi Barcelonába igazolását is intézte. A hasonlóság kettejük játékstílusában is felfedezhető – egyik edzője szerint nem látott még hozzá hasonló tehetségű gyereket –, de most még nem lehet tudni, hogy Romero akár csak megközelíti-e valaha Messit.



A Mallorca büszkén adta hírül, hogy Luka Romero az U17-es argentin együttessel edzhet.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik