Skócia: a Dundee United klublegendája segít László Csabának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 21:21
null
Paul Sturrock segíti László Csaba munkáját (Fotó: Dundeeunitedfc.co.uk)
A skót másodosztályban szereplő Dundee United menedzsere, László Csaba felkérte Paul Sturrockot, a klub egykori legendás labdarúgóját, hogy csatlakozzon a szakmai stábhoz, és segítsen a feljutásban.

 

 

A 61 éves Sturrock pályafutása során csak egy klubban, a Dundee Unitedben szerepelt: összesen 574 mérkőzésen lépett pályára, 171 gólt szerzett. 1983-ban bajnok, 1980-ban és 1981-ben Ligakupa-győztes volt, és az 1986–1987-es évadban a csapattal bejutott az UEFA-kupa döntőjébe.

A skót válogatottban húsz alkalommal szereplő csatár 1998 és 2000 között edzősködött a klubnál, míg utána még hat angol klubnál dolgozott, de enyhe Parkinson-kórja miatt három éve visszavonult a munkától.

A Dundee United kérésére játékosmegfigyelőként tért vissza a hónap elején, ám László Csaba úgy vélte, szakmai tudását a szűk stábban jobban kamatoztathatná. „Paul tudása és a klubhoz kapcsolódó, mélyen gyökerező szenvedélye sokat segíthet. Nem fél attól, hogy hangot adjon a véleményének, a futballban szerzett tapasztalata és gyakorlata jelentős. Miután a csapat körül dolgozik, nagy segítségünkre lehet ebben a létfontosságú időszakban” – nyilatkozta László Csaba.

„Amikor Csaba telefonált és megkért, hogy mérlegeljem a lehetőséget, nem sokat késlekedtem a válasszal. Megteszek mindent, amit tudok, hogy segítsek a klubnak” – idézte a Scotsman a 61 éves szakembert.

A Dundee United kedden 3–2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Queen of the Southtól, és amennyiben szombaton kikapna a Dunfermline-tól, kicsúszna a playoffot jelentő első négyből. A csapat a legutóbbi kilenc bajnokija közül mindössze kettőt tudott megnyerni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik