Johan Djourou is távozott (Fotó: AFP)

 

A héten a Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke „nyomós okokra” hivatkozva, a futballisták „magas fizetése miatt” felbontotta több játékosának a szerződését, amiről értesüléseik szerint előzetesen nem tájékoztatta őket.
    
A klub honlapja később megnevezte azt a kilenc érintettet – köztük az Arsenal volt játékosait, Alexandre Songot és Johan Djourout, valamint a Fulham korábbi középpályását, Pajtim Kasamit –, akik nem egyeztek bele abba, hogy az egyesület egy ideig ne fizessen nekik bért.
    
A klub közleménye kiemelte: a liga tájékoztatása alapján munkáltatóként lehetőségük van arra, hogy a határozott időtartamra kötött szerződéseket részlegesen felfüggesszék. Hozzátették: az első csapat játékosait, valamint az összes alkalmazottat értesítették arról, hogy kedd délután videokonferencia keretében kapnak tájékoztatást. Kiemelték: a keretnek csak kis része kapcsolódott be a megbeszélésbe.
    
A Sion 23 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban, amelyet március elsején határozatlan időre felfüggesztettek, miután a kormány a koronavírus-járvány miatt betiltotta az ezer főnél nagyobb rendezvényeket.