Sepsi OSK: 120 perces, győztes edzőmeccs

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.06.06. 14:11
null
A Sepsi OSK-nál is gőzerővel készülnek a folytatásra (Fotó: Sepsi OSK/Facebook)
Lejátszotta első és egyetlen edzőmérkőzését a román bajnokság jövő hétvégi újraindulása előtt a Sepsi OSK csapata, amely szombat délben hazai pályán kétszer 60 perces találkozón 2–1-re legyőzte a szintén élvonalbeli Chindia Targovistét.

A szentgyörgyiek eredetileg a Liga 2-es FK Csíkszereda ellen szerettek volna játszani, de mivel a másik székelyföldi együttes játékosai nem végeztek el legalább három koronavírus-tesztet, a román kormány járványügyi rendelkezéseinek értelmében nem játszhatnak mérkőzést.

A Sepsi így a Chindiát fogadta, amely ellen március 8-án, a bajnokság leállása előtt utolsó bajnoki mérkőzését vívta. Akkor idegenben 1–1 lett az eredmény, most a szentgyörgyiek Anass Achahbar és Fülöp Lóránd góljával 2–1-re győztek a nemcsak a nézők, de a sajtó számára is zárt kapus találkozón.

Leo Grozavu, a Sepsi edzője szerint furcsa, de sikeres tesztmérkőzést játszott csapata. „Nagyon furcsa volt nézők, tét és hivatásos játékvezetők nélkül játszani, de látni akartuk, hogy hol tartunk, mit kell még kijavítani. nagyrészt elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, bár néhányan nem teljesen voltak ott fejben. Ebben talán a nagy meleg és a hangulat hiánya is közrejátszott, de lesz ez még jobb is. Úgy gondolom, hogy a keret kilencven százaléka három-négy forduló után lesz csak igazi formában” – nyilatkozta Grozavu klubja közösségi oldalán.

A Sepsi OSK jövő szombaton, az FC Hermannstadt elleni hazai mérkőzéssel kezdi újra a Liga 1 alsóházának küzdelmeit. A román szövetség tervei szerint a 2019–2020-as idény küzdelmei augusztus elsején érnek véget, addig 12 bajnoki és két vagy három Román Kupa-mérkőzést kell lejátszania a 8. helyen álló szentgyörgyi csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik