Sepsi: Bukarestben megszakadt az idegenbeli veretlenség

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.11.03. 22:25
null
Fotó: Sepsi OSK Facebook (képünk illusztráció)
Címkék
Bukarestben vesztette el idegenbeli veretlenségét a Sepsi OSK a román labdarúgó-bajnokság élvonalában, bár a vasárnapi mérkőzés szünetében még vezetett az FCSB ellen.

 

A székelyföldi csapat az első félidőben a felezővonal környékén elkövetett taktikai szabálytalanságokkal lelassította a hazai csapatot, amely kizárólag Florinel Coman kiugratására törekedett. A Gigi Becali FCSB-tulajdonos által „román Mbappénak” kikiáltott támadó kétszer faképnél is hagyta a szentgyörgyi védőket, de egyszer sem találta el a kaput: mindkétszer mintegy 11 méterről, kissé balról lőtt a hosszú sarok mellé.

Sokkal több lehetősége a vendégcsapatnak sem volt, de támadói jóval pontosabban lőttek. Fülöp István jó harminc méterről kapura küldött labdáját még kiütötte Cristian Balgradean kapus, de Goran Karanovics két ziccerénél már verve volt. Az elsőt megúszta, mert a szerb támadó három méterről, becsúszva fölé lőtt, másodjára azonban az ötös jobb oldali sarkáról elegánsan átemelte az FCSB hálóőre felett a labdát, amely a hosszú sarokba hullott.

Az első félidőben munka nélküli Niczuly Rolandnak szünet után már bőven akadt dolga, a ritmust váltó FCSB ugyanis teljesen beszorította a Sepsit. A szentgyörgyi védelem végül némi játékvezetői rásegítéssel adta meg magát, Sztefan Velev és Florin Tanase ütközését szabálytalannak ítélte meg Horatiu Fesnic, a büntetőből pedig Harlem Gnohere egyenlített ki. Négy perccel később pedig már vezetett is az egykori Steaua, Coman hozta helyzetbe a kapu elé lendületből érkező Tanasét, aki lapos lövéssel talált be. 2–1

Hátrányban már nagyon tanácstalannak bizonyult László Csaba együttese, amelynek körülményes és lassú támadásait könnyedén megkontrázták a jóval gyorsabb hazaiak. Az előző idényben a Sepsi ellen öt gólt is szerző Coman azonban most minden helyzetét kihagyta, így a székely remények az utolsó percekig éltek, amikor a csereként beálló Pavol Safranko nyolc méterről, előre vetődve a jobb sarok mellé fejelte a labdát.

A végén már Niczuly is előrement fejelni egy szögletnél, de a hazai ellentámadásból Coman talált be – igaz, lesről. A meccset a bukaresti Denis Man kapufája zárta le.

ROMÁNIA, LIGA 1
15. FORDULÓ
FCSB–Sepsi OSK 2–1
(Gnohere 56. – 11-esből, Tanase 60., ill. Karanovics 27.)
Az élcsoport: 1. CFR 30 pont, 2. Viitorul 28, 3. Craiova 24, 4. FCSB 24, …10. Sepsi 16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik