Angol sajtóhírek szerint Hvang Hi Csant (jobbra) az Everton figyeli (Fotó: AFP)

 

Az Evertonnal kapcsolatban korábban olyan kiszemelteket emlegettek, mint a Real Madrid játékosa, a kolumbiai James Rodríguez és a korábbi Liverpool-támadó, a Barcelona kölcsönjátékosaként a Bayern Münchenben futballozó brazil Philippe Coutinho. A legfrissebb hírek szerint azonban a liverpooli klubnak a járványhelyzet miatt módosítania kellett az átigazolási tervein, és jelenleg a Red Bull Salzburg 32-szeres dél-koreai válogatott csatára, Hvang Hi Csan számít az első számú nyári kiszemeltjének.

„Ebben az idényben a salzburgi játékosok közül Szoboszlai Dominik és a már távozott Erling Haaland, Minamino Takumi kettős került fókuszba, de Hvang is erős idényt produkál” – írja a Liverpool Echo értesülésére hivatkozva a hitc.com.

A 24 éves támadó 29 tétmeccsen 13 gólt és 16 gólpasszt jegyzett, ugyanakkor arra is emlékeztet vele kapcsolatban az angol sajtó, hogy amikor a 2018–2019-es idényben kölcsönben Hamburgban szerepelt a német másodosztályban, 20 bajnokin csak két gólig és ugyanannyi gólpasszig jutott.

Hvangot 2021 nyaráig köti a szerződése Salzburgba, a Transfermarkt 10 millió euróra becsüli az értékét.